Jonathan Pierrou, i FK Sala-tröjan Foto: Ove Eriksson


6 år sedan

Emil fick ta på målvaktshandskarna med kort varsel i FK Sala

Det blev en stor förlust för FK Sala när de mötte Hökåsen BK på bortaplan på söndagen. Hela 1-6 slutade matchen. Emil Eriksson fick ta hand om målvaktssysslan med kort varsel när Matthew Ross skadade sig.
– Inte lätt för Emil Eriksson som får hoppa in i målet med kort varsel när Matthew Ross skadar sig på uppvärmningen, men ingen skugga över Emil som gör det bra i målet, säger Samuel Sillén i FK Sala.

 

FK Sala hade två poäng ner till jumboplatsen men också bara tre poäng upp till andraplatsen i division 7 östra Västmanland innan matchen.

Hösten har dock inte börjat bra för på hemmaplan har det blivit två förluster med 0-4. Först mot Ullvi SK och sedan mot Hornafrik Ungdomsförening IF. FK Sala har inte gjort mål sedan den 16 juni mot Kazakiska IF på bortaplan.

På söndagen var det bortamatch mot Hökåsen BK.
Det var hemmalaget som är det bättre laget i början och redan efter tre minuter kommer första målet då deras forward trycker in efter ett inlägg.

FK Sala gör några trevande försök att anfalla men sista passningen går inte fram. Istället är det Hökåsen som ökar på till 2-0 i 14:e minuten.
Tio minuter senare kommer ett inlägg och nick i mål och 3-0 till Hökåsen.

FK Sala börjar nu komma in matchen och jämnar ut spelet. De får en frispark tio meter in på egen planhalva.
Jonathan Pierrou skjuter och forwarden Samuel Sillén gör en löpning framför Hökåsens målvakt som inte vågar gå ut och bollen seglar över honom.
Reducering till 1-3 och det blir energi i FK Sala som gör det bra halvleken ut.

Andra halvleken är jämnare men det är Hökåsen som gör målen. Det blir tre till och matchen slutar med förlust 1-6 för FK Sala.

– Inte lätt för Emil Eriksson som får hoppa in i målet med kort varsel när Matthew Ross skadar sig på uppvärmningen, men ingen skugga över Emil som gör det bra i målet, säger Samuel Sillén i FK Sala.

Någon du vill berömma lite extra i matchen?
– Nej, ingen speciell, vi kämpar och sliter. Vi är för dåliga fotbollsspelare idag för att kunna ta poäng i en sådan här match. För många bolltouch och för dåligt passningsspel, avslutar Samuel Sillén.

FK Sala är nu ordentligt indraget i kampen om att undvika jumboplatsen och spelar nästa match hemma på Annedal mot FC Sporting Västerås söndagen den 2 september.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning