Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK. Foto: Ove Eriksson


6 år sedan

Hattrick av Alex när Västerfärnebo AIK slog RSK igen

Andra matchen mot Riddarhytte SK på två veckor och det blev seger igen. Alexander Söderström har gjort sju mål på de matcherna.
– Så skönt att studsa tillbaka efter matchen mot Romfartuna, säger tränare Kaj Enström.

 

För knappt två veckor sedan vann Västerfärnebo AIK mot Riddarhytte SK på bortaplan med 6-1. Idag söndag var det dags igen för match mot dem. Matchen var uppskjuten sedan i våras. I den första matchen stod Alexander Söderström för fyra mål och idag blev det ett hattrick.

Västerfärnebo AIK tar ledningen redan i den sjätte minuten. En frispark som Oscar Eriksson nickar in till 1-0. Alexander Söderström ökar på ledningen till 2-0 på en straff i 39.e minuten som också blir halvtidsresultat.

I den andra halvleken får Västerfärnebo AIK en ny straff som Alex Söderström förvaltar lika bra den gången också. 3-0. Med kvarten kvar kommer ett fint inspel från kanten som Alex sätter foten till och han fullbordar sitt hattrick. Riddarhytte SK reducerar med fem minuter kvar av matchen på en fin frispark. Slutresultat 4-1 till Vaik.

– Så skönt att studsa tillbaka efter matchen mot Romfartuna (förlust 0-2 red.anm.) Det var en helt annan inställning idag, säger tränare Kaj Enström.

Martin Åman som spelade 20 minuter idag är tillbaka och ska spela under hösten. Martin var så trött på fotboll så han slutade tidigare under säsongen men nu är han tillbaka.

– Jättekul att Martin är tillbaka. Det är en bra spelare, säger Kaj Enström.

Det var en rättvis seger för Västerfärnebo AIK och det blir plustecken till hela laget som gör det riktigt bra.

Nästa torsdag spelar Västerfärnebo AIK borta mot Surahammar FK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning