Martin Lindbom. Foto: Ove Eriksson


2 år sedan

Runhällen BoIS tog poäng mot topplaget och Martin gjorde båda

Spelande tränaren Martin Lindbom gjorde båda målen när Runhällen BoIS på söndagskvällen spelade oavgjort mot topplaget Vaksala SK; andralag.
– Det är en av de bättre division 6-matcherna som spelats. Går lätt in på 10 i topp, säger Martin Lindbom.

 

Det var ingen bra söndag för Vaksala SK i Uppsala idag, Först förlorade representationslaget mot Heby AIF trots markant spelövertag. Sedan kom Runhällen BoIS på besök och mötte andralaget och det var med nöd och näppe som de fick en poäng kvar i Uppsala.

Det var topplaget Vaksala som tog ledningen i första halvlekens 20:e minut. Runhällen BoIS hade dock ett antal chanser att kvittera men det var en jämn halvlek.

Tidigt i andra halvlek får Vaksala en straff men Niklas Stenberg i Runhällens mål gör en enhandsräddning som tar i ribban och ut. Martin Lindbom tar sedan över föreställningen och vänder på matchen. Först en frispark direkt i mål, 1-1, och sedan med assistans av Andreas Warnberg så sätter Martin 2-1 till Runhällen BoIS.

Sista 20 minuterna tröttnade BoIS. Orken tog slut och kvitteringen kommer fyra minuter före slutsignalen. Slut oavgjort 2-2.

– Det är en av de bättre division 6-matcherna som spelats. Går lätt in på 10 i topp. Vi äldre har sett många matcher i division 6 så vi vet, säger dubble målskytten Martin Lindbom.

– Andreas Warnberg får högt betyg idag men alla gör en toppinsats, avslutar en nöjd Martin Lindbom.

Harbo IF är säkert nöjda med att Vaksala tappade poäng i jakten på serieseger. Harbo som i morgon måndag spelar borta mot Sunnersta AIF:s andralag.

Nästa söndag spelar Runhällen BoIS mot Bälinge IF:s andralag hemma på Runavallen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning