Lukas Ejnarsson, Joel Markefka, Eshaq Jafari, Hussein Nouri, Zackarias Nilsson, Alexander Redén, Viktor Hanning och Ali Qarawaloos Morgongåva SK Foto: privat


2 år sedan

Storseger för Morgongåva SK på Fotbollens dag

Jumbolaget Upsala IF hade inget att säga till om när de besökte Ramsjövallen på söndagen. Hela 7-0 vann Morgongåva SK med.
– Det är inte varje dag vi gör sju mål så jag är riktigt nöjd förutom en period i andra halvlek, säger Niklas Nilsson tränare i MSK.

 

Morgongåva SK ligger lite i ingenmansland. De får rikta in sig på att försöka nå tredjeplatsen i division 6 västra Uppland.
Det går inte att göra något åt Harbo IF och Vaksala SK:s andralag som krigar om seriesegern.

På söndagseftermiddagen hade MSK besök av Upsala IF:s andralag på Ramsjövallen.
En motståndare som inte mäktat med en enda poäng i de första tolv matcherna och endast gjort tolv mål och släppt in hela 63.

Det kunde väl sluta på bara ett sätt men matcher ska spelas och David har slagit Goliat förut.
Det skulle dock visa sig att MSK var för starkt för jumbolaget på söndagen.

Morgongåva SK gör mål redan efter ett par minuter och det är spel mot ett mål hela första halvleken.
Det blir ytterligare tre mål av MSK som går till halvtidsvila med 4-0.

I andra halvlek släpper MSK in Upsala IF i matchen och under 20 minuter spelar MSK inte bra men tar över taktpinnen igen och passningsspelet börjar åter fungera. Det blir tre mål till innan slutsignalen ljuder.

Två mål gör Zackarias Nilsson och det gör även Viktor Hanning. Enmålsskyttar är Hussein Nouri, Eshaq Jafari och Ali Qarawaloos.

– Det är inte varje dag vi gör sju mål så jag är riktigt nöjd förutom en period i andra halvlek, säger Niklas Nilsson tränare i MSK.
– Det är kul att få visa upp oss för de yngre när vi har Fotbollens dag här i Morgongåva som har samlat cirka 150 åskådare, avslutar en nöjd Niklas Nilsson.

Lite extra beröm går till Alexander Redén i målet. Lukas Ejnarsson och Eshaq Jafari på mitten samt mittbacken Joel Markefka.

Nästa match för MSK är derby mot Harbo IF på lördagen den 1 september på bortaplan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning