Tärnsjö IF:s tränare Patrik Sjöberg kliver av. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Tärnsjö IF ner under strecket trots en poäng

Inte sedan den 20 juni har Tärnsjö IF fått segerjubla i division 4. Det fick man inte göra under söndagen heller. Men väl en poäng efter att ha vänt underläge 0-1 till 1-1 i matchens slutskede på hemmaplan mot Procyon BK. Trots det ligger Tärnsjö under nedflyttningsstrecket med fem matcher kvar att spela.
– Lite bittert känns det ändå även om det såklart är bra att vi inte förlorar, säger Patrik Sjöberg, tränare i TIF.

 

När matchen mellan Tärnsjö och Procyon blåstes igång på Furuvallen visste Tifen att de var piskade att vinna eftersom Rasbo IK vunnit under lördagen och petat ner Tärnsjö under strecket. Men det ville sig inte trots att de skapade en del chanser i den första halvleken.
– Vi hade fler chanser än dom och det kändes som att om vi skulle trumma på i andra så skulle det lösa sig, säger Patrik Sjöberg.

Så blev dock inte fallet utan istället var det Procyon som i den 57:e minuten tog ledningen. Inte förrän i den 82:a minuten kom kvitteringen då Robert Yngvesson var sist på bollen när Tärnsjö grötade in sig i Procyons straffområde efter en hörna. 1-1 blev slutresultatet.
– Vi skapar tillräckligt med chanser för att det ska räcka men det har vi gjort i fler matcher under säsongen. Har man 15-20 chanser borde man väl kunna få in bollrackarn tycker jag. Men det har tyvärr sett ut lite så. Att vi skapar en del men släpper in lite billiga mål, säger Patrik och fortsätter:

– Det känns ändå som en förlust. Det kändes tungt när de gjorde 1-0 men grabbarna krigade på bra och tog tag i matchen.

Målvakten Simon Lundén gör några riktigt fina räddningar och får lite extra beröm tillsammans med Dennis Hammarbäck och Mikael Möller.

Nu väntar en spännande match mot Rasbo IK på Furuvallen kommande helg där en seger i princip är ett måste.
– Det är bara viktiga matcher nu och därför känns det som en förlust idag. Hade vi vunnit hade även Procyon blivit indragna i bottenstriden. Det är ändå ett år där alla verkar slå alla, så det kommer kanske inte behövas lika många poäng som andra år.  • Betyg   Simon Lundén
  • Betyg   Dennis Hammarbäcki
  • Betyg   Mikael Möler


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.