Rasmus och Rigest Sala FF


3 år sedan

Förlåt Hysko att vi tog ifrån dig målet – Men Rasmus var bäst

Det blev fel målskytt presenterad i matchen mellan Sala FF och Bullermyrens IK som slutade 1-0.
– Det var Rasmus som avlossade ett skott som träffade Hysko som inte hann undan och bollen träffade hans huvud, säger Johan Norgren materialförvaltare i Sala FF.

 

Sala FF vann på lördagseftermiddagen med 1-0 mot Bullermyrens IK. Segern satt långt inne och matchens enda mål kom efter 68 minuter. Det var efter en hörna som Rasmus Hedlund Aldén nickade mot målet och alla trodde att det Rasmus var målgöraren, inklusive speakern, som meddelade att det var han som var målskytt.

Det vi inte såg var att Rasmus nick träffade spelande tränaren Rigest Hysko huvud och in i målet. Rätt ska vara rätt, målet ska bokföras på Hysko och Rasmus får ett assistpoäng.

Sala-Heby Fotboll frågade materialförvaltare Johan Norgren hur han såg på situationen när Sala-Heby Fotbolls utsände fick veta att fel målskytt presenterats.

– Det var Rasmus som avlossade ett skott som träffade Hysko som inte hann undan och bollen träffade hans huvud, säger Johan.

Rigest Hysko ska vara målskytt men Rasmus Hedlund Aldén var bästa spelare i Sala FF och hans assist gjorde att Sala FF hänger på Kvarnsveden i jakten på en plats i tvåan.

Till saken hör att domare Rasmus Ekelund ännu inte vid 21-tiden på lördagskvällen har registrerat någon målskytt på Svenska Fotbollsförbundets hemsida så vi får se vilken som är den officiella så småningom.

På bilden ser ni en omplåstrad Rasmus efter att han skallat ihop med en Bullermyrare och Rigest Hysko i ett glädjetjut efter att han gjort segermålet.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning