Ahmed Ali, Grällsta IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


3 år sedan

Grällsta IF knep livsviktig poäng – nu är seriesegern nära

Förutsättningarna för Grällsta IF var klara inför lördagens match mot Hökåsen BK. En vinst skulle göra at GIF ryckte ordentligt, men viktigast var att inte förlora. Den högdramatiska matchen slutade till slut 3-3 (2-2).
– Det känns bra inför upploppet, vi har allt i egna händer, säger Joakim Skog, tränare i Grällsta IF.

 

I den första halvleken hade Hökåsen ledningen med både 1-0 och 2-1 men GIF kom tillbaka och kunde gå till paus med oavgjort 2-2.
HBK tog ledningen tidigt i matchen men Mustafa Khalilza kvitterade. Då hade det inte ens gått en kvart av matchen. Hökåsen jobbade sig dock in i matchen och det var inte orättvist när de tog ledningen efter halvtimmen spelad.
Efter målet var det GIF som tog tillbaka taktpinnen och när HBK-målvakten klumpigt fällde en August Dalfjord på väg ut ur straffområdet med endast någon minut kvar av halvleken så kunde Jesper Holm säkert slå in den efterföljande straffen.

Pigge Ahmed Ali kom in i mitten av den första halvleken och det var han som gav GIF ledningen i den andra halvleken. Den här gången var det HBK som kvitterade på straffspark efter att GIF-målvakten Jesper Andersson fått rött kort.
Ett resultat som stod sig matchen ut. En oerhört viktig poäng för GIF.
– Jag är hyfsat nöjd men trodde på vinst vid 3-2. Men Hökåsen var bra, väldigt fysiska. Det blev lite väl grinigt och för mycket snack som vi drogs med i tyvärr, säger Joakim Skog och fortsätter:

– Jag är ändå nöjd med krigarinställningen från grabbarna, dom sliter hårt och förtjänade att vinna. Efter 3-3 så pressade Hökåsen i perioder och ville utnyttja att vi satt in en utespelare i mål, men vi kom också upp och skapade farliga lägen.

Lördagens poäng betyder att GIF leder serien med fem poäng före Hökåsen BK och Ullvi SK, som dock båda har en match mindre spelad.
– Nu har vi allt i egna händer.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.