Håkan Eriksson var tränare för Norrby SK:s juniorer 2005 när de vann serien. Foto: Privat


3 år sedan

Seriesegrare 2005 – var är de nu?

Landsortsföreningen Norrby SK kan inte skryta med att ha tagit hem många seriesegrar genom åren. Dock har NSK varit framgångsrikt på 2010-talet på seniorsidan där senaste seriesegern togs förra säsongen när klubbens herrar vann division 6.
I det laget var det ett helt gäng som var med och vann juniorserien 2005. Men frågan är, vad håller resten av spelarna hus?

 

Säsongen 2005 ställde Norrby SK upp i juniorserien med sitt lag där stommen bestod av spelare födda 1987 och 1988.
Året innan hade klubben kommit tvåa i serien men nu var det dags att gå för serieseger.
Juniorserien var uppdelad i tre pooler på våren där de fem bästa lagen från de tre poolerna bildades grupp A på hösten.

NSK hamnade tillsammans med IK Oden, Romfartuna GIF, Tillberga IK och Tortuna SK på vårsäsongen. En serie som NSK vann efter sex vinster, en oavgjord och en förlust.
Det ledde till att NSK hamnade i grupp A till hösten tillsammans med Arboga Södra IK, Fagersta Södra IK, FC Europe Juniors och Munktorps BK.
Även den serien vann NSK efter sju segrar och endast en förlust.
På de 16 matcherna gjordes också 81 mål.

Men vad gör spelarna idag, 13 år senare? Sala-Heby Fotboll har ställt några frågor till samtliga.

1. Vad minns du av segersäsongen?
2. Vad var din roll i laget?
3. Vad tror du var receptet till framgången?
4. Spelar du fotboll idag?
5. Vad är din relation till NSK nu?

Målvakter:
Johan Swärd, född 1987, Kolsva, visual merchandiser/egenföretagare
1. Jag minns tyvärr inte så mycket av säsongen, det var ju några år sedan. Men känslan av att vinna sitter kvar!
2. Den frågan hade varit bättre om någon annan svarat på. Men jag tror jag var lugn, stabil, stöddig och gormade konstant på plan. Men jag vill minnas att jag gjorde det bra.
3. Framgången var nog för att vi var ett sammansvetsat gäng som lirat tillsammans i många år.
4. Jag spelar tyvärr inte fotboll längre, men kan sakna det. Tror jag spelade min sista match 2011, hade väl lirat i cirka tio år.
5  NSK för mig kommer alltid vara en stor del av min uppväxt och minnena om hur jäkla kul det var att lira boll med grabbarna från lågstadiet ända upp mot studenten var verkligen något som gjorde de åren minnesvärda.

Erik Wiklund, född 1988, snickare, Sala
1. En rolig säsong. Minns Johan Swärds insparkar som gick från höger till vänster. Och så klart Emil Janssons filmningar.
2. Min första säsong i Norrby SK, så jag var en blyg liten kille. Men kom in i laget väldigt fort.
3. Vi hade väldigt roligt, och en mycket bra tränare i Håkan Eriksson.
4. Jag spelar fortfarande fotboll i Norrby.
5. NSK är bra.

Backar:
Martin Cederwång, född 1987, arbetsledare, Sala
1. Det jag minns bäst är nog när jag nickade in en hörna slagen av Samuel Sillén i matchen mot Tillberga där vi vann med 2-1.
2. Jag spelade mittback eller ytterback och startade matcherna för det mesta.
3. Jag tror det gick så bra tack vare att vi var ett bra gäng, där vi hade roligt tillsammans. Det gjorde att vi spelade för varandra, ett starkt kollektiv.
4. Numera spelar jag ingen fotboll alls. Jag spelade sista säsongen 2014 med undantag för några inhopp när det varit dåligt med folk.
5. Just nu är jag inte inblandad alls i NSK, men efter att jag slutade spela har jag varit ledare samt suttit med i styrelsen fram till i våras.

Emil Flink, född 1987, IT-analytiker, Solna
1. Jag minns inte så mycket alls av den säsongen om jag ska vara ärlig. Jag har svaga minnen av Emils filmning nu när det kom upp på tal.
2. Rollen som jag tror att jag hade var antingen vänster ytterback eller vänster yttermittfältare. Vet att jag hellre spelade på mittfältet för att det var kul att vara med i anfallet i större utsträckning också, men det blev många vändor fram och tillbaka över hela planen när man vill vara med överallt.
Minns att jag ofta ropade på bollar från Martin så att han kunde köra en djupled över till mig på andra kanten. Sedan vet jag att jag tyckte att det var kul att lite då och då psyka motståndaren och jag tog gärna tillfället i akt att lyfta fram alla uppenbara misstag de gjorde, precis efter att de hade gjort dom.
3. Receptet till framgången var garanterat kvaliteten på spelarna och sammanhållningen i hela truppen. Alla jobbade för varandra i 90 minuter plus tillägg varje match.
4. Efter ett antal operationer på både knän och ben så har jag lagt skorna på hyllan.
5. Jag har ingen större relation till NSK mer än att jag hejar på alla lagen och hoppas att det går så bra för dem som möjligt varje år. Däremot ser jag tillbaka på tiden i NSK med stor glädje, det var inte alltid kul och lätt men det var det som gjorde att det kändes så bra när det väl gick vägen också.

Jimmy Gunnarsson, född 1987, apputvecklare, Knivsta
1. Även om jag minns många matcher kommer jag inte ihåg vilka som var den säsongen, men jag tror dock det var året vi blev utsedda till Årets lag på årsfesten.
2. På den tiden spelade jag ytterback.
3. Jag tror det viktigaste för vårt lag var den fantastiska sammanhållningen och lagandan vi hade där det kändes mest som det var massa kompisar som spelade fotboll ihop.
4. I dag är det inte mycket fotboll längre, jag fortsatte spela i NSK:s A-lag tills jag flyttade till Uppsala för att studera när jag var 22 år. Efter det kom jag hem några somrar och spelade några matcher men det var också många år sedan nu.
5. Har tyvärr inte så mycket relation till NSK men det var den enda klubb jag spelade i under mina dryga 16 år på fotbollsplanen och kommer alltid vara den klubb som ligger mig varmast om hjärtat.

Emil Luff (fd Johansson), född 1988, studerar till polis, Sala
1. Den absolut roligast säsongen jag spelat i Norrby. Jag kommer ihåg den första matchen den säsongen. Det var mot IK Oden och matchen spelades på Varmsätra skolas fotbollsplan. Vi var väldigt överlägsna och vann med tio bollar om jag inte minns fel. Anledningen att jag kommer ihåg just den matchen är att den för min del slutade på lasarettet med tre stygn i pannan. Det var efter att jag glidtacklat en av deras forwards som jag lite omoget skrattar åt honom vilket gör honom arg och han reser sig upp och stämplar mig rätt i pannan.
2. En mittback som manade på laget en hel del.
3. Vi var inte bara ett fotbollslag vi var även ett kompisgäng.
4. Jag slutade spela för två säsonger sedan.
5. I dag är jag ordförande för Norrby vilket jag varit de senaste två åren.

Andreas Olsson, född 1986, snickare, Sala
1. Det börjar bli ett par år sedan, med risk för att blanda ihop säsonger med varandra så har jag ett minne av att jag spelade med Jimmy Gunnarssons reservskor en match borta mot Munktorp. Cirka tre-fyra storlekar för stora…
2. Den säsongen spelade nog vi 86:or mest seniorfotboll, men man fick vara med lite då och då när det behövdes folk.
3. Härligt gäng och ledare.
4. Jag kommer inte ihåg vilket år som var mitt sista men det börjar bli många år sedan nu.
5. Jag har kollat på alldeles för få matcher i år. Men jag följer så klart NSK där mina två barn spelar.

Mittfältare:
Daniel Englund, född 1988, snickare, Sala
1. Har inget speciellt minne av säsongen, säsongerna flyter ihop.
2. Jag var en av de yngre, tror att jag mest hängde på och hade ingen framträdande roll varken på planen eller utanför.
3. Alla umgicks hela tiden och alla var på träningarna, man ville verkligen vara på träningen.
4. Jag spelar fortfarande i NSK.
5. Eftersom att jag fortfarande spelar i klubben är det en nära relation.

Emil Jansson, född 1987, polis, Sala
1. Jag har tyvärr ingen specifik händelse, det är så många roliga tillfällen så att allt är svårt att hålla isär.
2. Min egen roll i laget var på mittfältet, stötta våra backar och forwards hela tiden. Min styrka var väl min kondition och speluppfattning.
3. Receptet till framgången tror jag ligger i en skön blandning av kul och allvar i allt man gjorde tillsammans. Jag hade haft många år i Sala FF innan och hade tappat gnistan lite. Vår tränare Håkan Erikson var suveränt duktig på att få ihop laget och även det bästa ur varje spelare.
4. Jag spelar inte idag, 2006 åkte jag på en rejäl knäskada och då var det roliga tyvärr slut.
5. Min relation till NSK är väl inte som den en gång varit. Jag följer damlaget och herrarna på sociala medier, men det var längesen jag var ner på en match. Mitt fiskeintresse tar all min fritid.

Martin Johansson, född 1987, arbetsledare på Peab, Sala
1. Oj, nu ska man försöka minnas tillbaka, det är ju 13 år sedan. Det jag minns av säsongen var att allt bara gick bra, om det var match visste man att: “Det här vinner vi”.
2. Jag var en viljestark yttermittfältare på högerflajern, jag hade mycket spring i benen och många misstog sig på min storlek och fick smaka gräsmatta efter en närkamp med mig.
3. Vi hade en bra gemenskap i laget och bra stämning. De flesta av oss umgicks även på fritiden och det hjälpte ännu mer att bygga upp den känsla vi hade i laget. Till det hade vi även ett gäng skickliga spelare, allt det tillsammans gjorde denna framgång.
4. Jag slutade spela 2006, så det blev tolv år som fotbollsspelare. Jag fortsatte att vara aktiv i klubben som tränare för pojkar födda  1998/99 fram till 2009.
5. Min relation till NSK idag är tyvärr inte mer än att klubben ligger varmt om hjärtat. Farfar var väldigt engagerad i klubben så jag har alltid en liten demon i kroppen som plågar mig att jag inte är mer aktiv, men jag ska ta revansch en vacker dag.

Hawar Marofi, född 1989, property manager, Stockholm
1. Kan inte riktigt minnas något just från den säsongen om jag ska vara ärlig.
2. Var ju ganska ny så hade ingen specifik roll.
3. Tror vår gemenskap och att vilja spela för varandra gjorde vår framgång.
4. Spelar ingen fotboll idag.
5. Min relation är fortfarande att NSK är den bästa klubben i Sala-området och försöker alltid när jag är i Sala synka om de går någon match man kan kika på.

William Niemi-Carlsson, född 1987, snickare, Sala
1. Bästa minnet är när Emil Jansson låtsas få en smäll, filmar och rullar som Neymar gör i dagens fotboll. Så tänker man efter: Är filmningar Emils jävla fel?
2. Rollen jag besatt var väl att jag hade bra tillslag och spelade som bäst när jag var tjurig. Jag gjorde någon kasse ibland också, oftast drömmål.
3. Vår framgång kom nog av att vi hade spelat tillsammans i många år och var ett stort kompisgäng som tog jobbet för varandra. Vi hade dock aldrig kunnat spela så fin fotboll utan att Håkan Eriksson tränat oss flera säsonger innan och fortsatt nöta spelsystem och press med oss.
4. Nu är jag i slutet av min karriär som fotbollsspelare och den tillbringar jag i Norrby SK såklart! Spelade fyra säsonger i Heby AIF innan jag tog klivet tillbaka till blåa tröjan!
5. Idag spelar jag som sagt kvar i NSK och har chans att få vinna serien för andra året i rad vilket vore mäktigt att göra. Jag kommer alltid ha en relation med NSK även när jag slutar, mycket på grund av att min son Mexes snart börjar spela där.

Daniel Nilsson, född 1987, egen företagare inom projektledning, Stockholm
1. Att Hawar var helt överväldigad att schampoo faktiskt kunde löddra så mycket.
2. Jag var väl den stabila klossen på mittfältet tillsammans med Niemi Carlsson och Olsson.
3. Sammanhållningen i gruppen och att vi hade så jäkla roligt tillsammans.
4. Ingen fotboll idag tyvärr. Spelade två säsonger i Hagby IF i divison 5 när jag pluggade i Uppsala tills 24-årsåldern. Efter det har det bara blivit någon korpsäsong med jobbet.
5. Tyvärr ingen alls då jag varit borta från klubben i mer än tio år.

Cristoffer Olsson, född 1987, Sala
Avböjt att svara på frågorna.

Fredrik Zreloff (fd Kjellin), född 1987, konstruktör av högspänningsställverk, Karlstad
1. Minns knappt att jag spelade just det året.
2. Samma som förra frågan.
3. Det jag minns som stod ut var kompisandan och att alla spelare kom till NSK, snarare än från.
4. Spelar i Råtorp i division 5 som extra inhoppare.
5. Har väl inte sån stor relation kvar än att farsan fortfarande har bingolotterna vi sålde i juniorlaget.

Anfallare:
Jonny Gunnarsson, född 1986, systemutvecklare, Uppsala
1. Jag minns inte så mycket av den säsongen faktiskt.
2. Jag misstänker att jag var forward i alla fall.
3. Som lag tror jag att det gav oss mycket att vi hade en bra tränare och att många av oss spelat tillsammans så länge.
4. Spelar tyvärr inte fotboll längre. Jag har bytt till badminton som är lite mer förlåtande tidsmässigt. Det tog för mycket tid i anspråk att spela i Norrby efter flytt till Uppsala.
5. Jag provspelade med en klubb här i Uppsala men efter att ha spelat i Norrby SK hela livet var det inte samma grej.

William Gustavsson-Ekh, född 1988, signaltekniker, Sala
1. Finns så mycket jag minns från NSK, men kan inte komma ihåg vilket minne som hör till vilken säsong.
2. Jag kommer faktiskt inte ihåg. Säger väl som Jocke Falk sa en gång i tiden: “Den tjocka roliga killen”.
3. Jag tror de var för att alla i hela laget var så bra kompisar, vi gjorde saker tillsammans hela tiden, på och utanför fotbollsplanen.
4. Jag spelar ingen fotboll idag alls, hemma på gräsmattan med min son bara.
5. Idag är jag bara supporter, försöker titta på så många matcher jag kan, även om det inte blir så många. Men följer matcherna på sociala medier när jag inte kan vara på plats.

Rickard Nordahl, född 1987, behandlingsassistent, Örebro
1. Jag minns nog inget specifikt från den säsongen förutom en otroligt bra sammanhållning, men det var inte unikt för den säsongen, grymt kul gäng.
2. Min egen roll, har allt varit positiv och försökt peppa i alla lägen.
3. Framgångsrecept var nog att alla var så bra polare, både med eller utan en fotbollströja. En galet bra sammanhållning och alla gjorde allt för varandra.
4. Spelar tyvärr inte idag. Har inte spelat sedan mitt korsband vart utdraget på någon träning på Lärkan. Slutade 2012.
5. Jag följer NSK på sociala medier och på nätet. Blir lika glad varje gång jag ser att de krossar motståndaren. Ska bli bättre på att komma och kika på matcher.

Samuel Sillén, född 1987, journalist, Sala
1. Jag minns många detaljer. I vår 2-1-seger mot Tillberga IK avgjorde jag i slutminuterna. Dessförinnan hade Martin Cederwång nickat in 1-1 på hörna och Emil Jansson försökt filma sig till en straff. Minns också 9-0-segern borta mot FC Europa i sista omgången som gjorde att vi vann serien. Vi firade på McDonalds. Men jag skulle kunna rabbla upp sex-sju grejer till.
2. På den tiden hade jag ett målsinne som tyvärr bleknat ganska rejält med åren. Det var inte många matcher jag gick mållös från trots att jag spelade en del på mittfältet. Jag och Rickard kompletterade varandra väldigt bra på topp. Mitt roligaste år som fotbollsspelare.
3. Helt klart sammanhållningen. Vi var en bra mix av spelare som spelat ihop sedan starten av fotbollskarriären och spelare som kom in och spetsade till konkurrensen. Vi var alla väldigt goda vänner och man gjorde allt för varandra.
4. Efter många år i Norrby SK startade jag inför säsongen 2018 ett helt nytt lag, FK Sala, som spelar i division 7.
5. Norrby SK kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta även om jag saknar den känsla som fanns där för cirka tio år sedan. Är dock fortfarande en fantastisk klubb och har en fantastisk anläggning i Norrbyliden.

Förutom ovanstånde var det flera spelare som gjorde några få matcher 2005.

Ledare:
Håkan Eriksson, född 1969, kriminalvårdsinspektör, Västerås
1. Nja, ärligt talat så håller jag inte isär på åren. Så utan att kontrollera så vet jag inget.
2. Tränare i ett stort kompisgäng.
3. Framgångsreceptet var sammanhållning och träningsvilja.
5. Min relation till Norrby SK är kärleksfull. Ingår just nu i en väl fungerande stab i NSK-herrar. Min roll är dock tydligt tillbakadragen.

Suzanne Carlsson, född 1958, jobbar i blomsteraffär, Sala
1, Det jag minns mest är den underbara stämningen i laget. Jag minns också hur överlägsna killarna var och kämparandan. Och så klart hur bra läget skötte sig på sidan av planen.
2. Jag var allt från mamma Carlsson, lagledare, massör till god lyssnare.
3. Tror tränaren och hans kunskap betydde en hel del och den enormt goda kamratskapen som var.
5. Idag går jag endast och tittar på matcher.

Så här gick samtliga matcher under säsongen:
NSK – IK Oden 11-3
Mål: Jonny Gunnarsson 3, Rickard Nordahl 2, Samuel Sillén 2, William Gustavsson-Ekh, Daniel Englund, Emil Flink, Hawar Marofi

Tillberga IK – NSK 1-2
Mål: Martin Cederwång, Samuel Sillén

NSK – Tortuna SK 4-2
Mål: Rickard Nordahl 2, Hawar Marofi, Daniel Nilsson

Romfartuna GIF – NSK 3-3
Mål: Emil Jansson, Fredrik Zreloff, Samuel Sillén

IK Oden – NSK 1-3
Mål: Cristoffer Olsson 2, Rickard Nordahl

NSK – Tillberga IK 11-0
Mål: Samuel Sillén 5, Daniel Nilsson 3, Cristoffer Olsson, Emil Jansson, William Niemi-Carlsson

Tortuna SK – NSK 2-4
Mål: Cristoffer Olsson 2, Emil Luff, Rickard Nordahl

NSK – Romfartuna GIF 1-2
Mål: Cristoffer Olsson

NSK – Arboga Södra IF 2-0
Mål: Daniel Nilsson, Samuel Sillén

Fagersta Södra – NSK 6-3
Mål: Rickard Nordahl, Cristoffer Olsson, Samuel Sillén

NSK – Munktorps BK 5-0
Mål: Samuel Sillén 2, Daniel Nilsson, Cristoffer Olsson, Hawar Marofi

NSK – FC Europa 11-0
Mål: Samuel Sillén 4, Daniel Nilsson 2, William Gustavsson-Ekh 2, Rickard Nordahl, Cristoffer Olsson, Ayoub Yousef

Arboga Södra IF – NSK 1-4
Mål: Rickard Nordahl 2, Samuel Sillén 2

NSK – Fagersta Södra 4-3
Mål: Jonny Gunnarsson 2, William Niemi-Carlsson, Rickard Nordahl

Munktorps BK – NSK 2-4
Mål: William Gustavsson-Ekh, Samuel Sillén, Emil Jansson

FC Europa – NSK 0-9
Mål: Samuel Sillén 3, Rickard Nordahl, Emil Jansson, Erik Wiklund, Cristoffer Olsson, William Gustavsson-Ekh, Daniel Englund

Skytteligan:
Samuel Sillén 23
Rickard Nordahl 12
Cristoffer Olsson 10
Daniel Nilsson 8
William Gustavsson-Ekh 6
Jonny Gunnarsson 5
Emil Jansson 4
Hawar Marofi 3
Daniel Englund 2
Wille Niemi-Carlsson 2
Fredrik Zreloff
Erik Wiklund
Ayoub Yousef
Emil Luff
Martin Cederwång
Emil Flink

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.