Jakob Eklund Sala FF. Foto: Jörgen Hjerpe.


3 år sedan

Rejält bakslag för SFF – ”De gör mål på sina chanser”

De flesta trodde nog att Sala FF skulle åka upp till Säter och plocka hem en trepoängare. Men så blev det inte, det stormade tre minuter in i matchen så den avbröts.
Sala FF tog ledningen i första halvlek genom Jakob Eklund men i den andra vände hemmalaget till seger med 2-1.
Jobbig förlust för Sala FF i toppstriden.

 

Sala FF tappade på lördagseftermiddagen sin kvalplats till tvåan. De halkade ner till tredje plats när Slätta SK tog sig förbi efter seger mot Fagersta på bortaplan.
Ledande Kvarnsveden spelar på söndagen borta mot Söderhamn och förlust där innebör att alla tre topplagen har på 38 poäng, det är bara målskillnaden som avgör placeringarna.

Några poäng till Sala FF blev det inte i bortamötet mot Säters IF som låg jumbo i serien innan dagens match.
Matchen var bara tre minuter gammal när domaren blåste av för då drog värsta ovädret in över Säter.
Stormvindar och himlen öppnade sig. Alla spelare in i omklädningsrummen och matchen blev 45 minuter försenad.

Sala FF gör en fantastisk bra första halvlek och matar på mot Säters mål och det ger utdelning i den 24:e minuten när Velat Ucmaz slår ett inlägg som Jakob Eklund förvaltar till ledning med 1-0. Hans 14:e mål den här säsongen.
– Vi gör det så bra i första. Många jättebra anfall och Säter är helt ofarligt. Vi borde ha haft 4-0 eller 5-0 i halvtid, säger Mats Swartling lagledare i Sala FF.

Den andra halvleken hade ett helt annat ansikte. Det var dåligt i uppspelsfaserna, ja det var långt ifrån det fina spel som visades upp av Sala FF i den första halvleken.
Det skulle också visa sig i målprotokollet, med lite tafatt försvarsspel i Sala FF kan Säter vända matchen med sina två mål.
– De har två chanser och på de gör de mål, nej andra halvlek var inte bra, säger Swartling som nu konstaterar att läget är lite annorlunda uppe i toppen av tabellen.

Rasmus Hedlund Aldén plockar ännu en trea i kampen om silvertackorna. Även Velat Ucmaz och Malcolm Harris får beröm trots att det blev en jobbig förlust idag.

Nästa match för Sala FF är hemma nästa lördag, då mot Fagersta Södra.  • Betyg   Rasmus Hedlund Aldén
  • Betyg   Velat Ucmaz
  • Betyg   Malcolm HarrisTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning