Markus Lindholm, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 år sedan

Sala FF och Heby AIF möter jumbolagen på bortaplan

På papperet lätta matcher för våra ortslag i trean men så enkelt är det inte. Sala FF och Heby AIF möter jumbolagen i respektive serie och de gör allt för att plocka poäng och att undvika degradering. Seger för Sala FF betyder fortsatt toppkänning och seger för Heby AIF betyder med största sannolikhet nytt kontrakt.

 

Fem omgångar kvar av säsongen 2018. Idag lördag åker Sala FF till Säter och Heby AIF åker till Uppsala för att möta jumbolagen i respektive division 3-serie. Alltid en risk för underskattning när man möter bottenlag och de har kniven på strupen för att jaga nya kontrakt.

Sala FF på andra plats men på samma poäng som serieledarna Kvarnsvedens IK. Slätta SK skuggar tre poäng bakom. Kvarnsveden möter Slätta i omgång 21 och i sista omgången tar Kvarnsveden emot Sala FF uppe i Borlänge. Det blir spännande avslutning.

Idag lördag spelar Sala FF på bortaplan mot Säters IF som har tre poäng upp till negativa kvalstrecket och fem poäng till säker mark. De kommer att kriga för sin existens men kommer från en stor förlust med 0-4 mot Slätta SK i förra omgången.

Sala FF mönstrar ordinarie trupp. Jeremy Degraffenreidt är tillbaka från avstängning för sitt röda kort och Jakob Eklund som var borta på grund av skada är också tillbaka i truppen. Dennis Eriksson är inte riktigt återställd efter sin fotskada men är i träning igen.

– Det ser bra ut i truppen och vid seger för oss och poängtapp för Slätta så ser det ännu bättre ut, säger Mats Swartling lagledare i Sala FF.

Division 3 södra Norrland omgång 18
Fredag 19:00 Sandvikens AIK FK – Årsunda IF
Lördag 15:00 Fagersta Södra IK – Slätta SK
Lördag 15:00 Säters IF FK – Sala FF
Lördag 15:00 Bullermyrens IK – Norrala IF
Lördag 15:00 Hille IF – Edsbyns IF FF
Söndag 16:00 Söderhamns FF – Kvarnsvedens IK

Heby AIF kan ta sig upp på riktigt fast mark vid seger i lördagens match mot Uppsala Kurd FK. De har bara mäktat med att plocka fem poäng på 17 matcher så läget känns gyllene för Heby AIF att sno åt sig en ny trepoängare.

Det är stora förändringar i ledarstaben i den här matchen. Tränare Per-Åke Swärdh är avstängd efter protester mot tidstillägg i den senaste matchen hemma på Tegelvallen. Assisterande tränare Wallit Kurdu Bakir har åkt på semester. Det blir en trio som tar hand om matchen mot Uppsala Kurd. Tony Mattsson, Robert Bosell och Anders Mattsson.

I spelartruppen kommer det in minst tre spelare som inte var med senast. Kabba Langley, Matthias Hellqvist och Joakim Sundling. Wictor Swärdh har problem med ljumskarna så det är lite osäkert med honom.

– Det är en viktig match för oss det här. Vid seger har vi 27 poäng och det räcker normalt för nytt kontrakt men vi behöver nog någon poäng till för att vara säkra, säger vikarierande tränare Tony Mattsson.

Ni har tre hemmamatcher och två borta kvar och det skulle väl vara skönt att fixa det innan sista omgången då ni möter Västerås IK? 

– Ja det vore skönt men då är det bara att ställa in sig på den situationen, avslutar Mattsson.

Division 3 norra Svealand omgång 18
Lördag 14:00 IK Franke – Vallentuna BK
Lördag 14:00 Håbo FF – Syrianska IF Kerburan
Lördag 14:00 Kungsängens IF – Enköpings SK FK
Lördag 15:00 Uppsala-Kurd FK – Heby AIF
Söndag 16:00 Vaksala SK – Märsta IK
Söndag 16:00 FC Arlanda – Västerås IK

Sala-Heby Fotboll liverapporterar Säters IF-Sala FF och har också målrapporter från Heby AIF:s match i liven. Start 14.50Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning