Eric Boström, Nils Eriksson och Leon Andersson.


3 år sedan

Veteranen tremålsskytt i Norrbys seger

Norrby SK behåller serieledningen i division 5 när det återstår fyra omgångar av serien. Romfartuna GIF fick se sig besegrade på sin usla hemmaplan med 6-0 (2-0).
– Med tanke på förutsättningarna gör killarna en fantastisk match, säger tränare Tomas Skog.

 

Förra säsongen slogs NSK och Romfartuna GIF om seriesegern i division 6 ända in på upploppet men det här året har det varit skilda världar i division 5 för de båda nykomlingarna.
Toppen mot botten var det som väntade på Hökåsens IP denna söndagseftermiddag. Romfartuna har haft det tufft och ligger näst sist på en nedflyttningsplats, dock bara med en poäng mindre än Sörstafors/Kolbäck inför omgången.

Men det blev som väntat kattens lek med råttan. Underlaget var under all kritik och det tog NSK ungefär tio minuter att behärska det men sedan visade laget att deras starka offensiv åter skulle bli matchavgörande.

I den 20:e minuten gav Nisse Eriksson NSK ledningen med ett välplacerat skott. Efter målet fortsatte NSK sin forcering och trots mängder med lägen tog det till strax innan pausvilan innan Eric Boström kunde utöka ledningen till 2-0.
Den andra halvleken fortsatte som den första slutade med stark NSK-dominans. När Nisse Eriksson serverades öppet mål till 3-0 i den 56:e minuten hade Romfartuna knappt varit på Norrbys planhalva.

Med kvarten kvar var det dags för Nisse Eriksson att göra sitt tredje mål i matchen och hans 143:e i Norrby-tröjan totalt.
– Jag hade en bra känsla idag redan inför matchen. Nu har jag fått vara skadefri i någon månad så jag kände att jag kunde gå på lite hårdare. Och idag kändes det som att det flöt på, säger Nisse om sin insats.
Sista tio hade Leon Andersson show och satte två mål, det andra knorrade han snyggt in i bortre. Matchen slutade 6-0.
– Leon gör en helt fantastisk insats i första halvlek, sedan kom han igång igen innan slutet, säger Tomas Skog.

I mål debuterade 16-årige Isac Holm Andersson som knappt fick röra bollen.
– Man kan inte begära mer när han håller nollan.

Fortfarande galet jämnt i toppen i och med att samtliga topplag vann i denna omgång. Det betyder att NSK fortsatt är en poäng före Munktorps BK och två före Hallstahammars SK.
Den spännande upplösningen på division 5 fortsätter nästa helg då Norrby SK tar emot Surahammars FK på Norrbyliden på söndagen.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.