Albin Johansson (i blått), Östervåla IF. Foto: Leif Lundberg


3 år sedan

Östervåla IF fick en rejäl revansch i derbyt

Spelade Östervåla IF bort Harbo IF från seriesegern vid söndagens derby på Marmorvallen? Och samtidigt kanske de spelade sig kvar i division 6 efter 4-0-segern inför 125 åskådare.
– Skönt att få revansch, säger tränare Thomas Eriksson.

 

Vid söndagens derby mellan Harbo IF och Östervåla IF var det Östervåla som drog det längsta strået. Bortalaget vann med 4-0 (2-0) och Östervåla fick därmed revansch från vårderbyt då Harbo vann med 5-0.

Ett derby som Harbo IF helst vill glömma. Spelet fungerade inte för hemmalaget som från början hade svårt att hänga med.
Trots att hemmalaget i början av matchen hade en nick strax utanför målet var det Östervåla som sedan överraskande tog ledningen genom Måns Jansson efter cirka tolv minuter.

Inget av lagen presenterade något skönspel men Östervåla var mer effektiva. Laget hade inte speciellt många målchanser men efter cirka 35 minuter fick de utdelning med ytterligare ett mål genom Albin Johansson.

Andra halvlek fortsatte som den första med dåligt spel av Harbo och med ett mer viljestarkt Östervåla.
Bortalaget hade inte så många chanser att utöka sin ledning men tog vara på de tillfällen som gavs. Det blev både 0-3 genom Simon Gustavsson och 0-4 i den 82:a minuten genom Musbah Abu Sada.

Den besvikna Harbopubliken började lämna Marmorvallen när matchen led mot sitt slut och Harbos lagledare Mats Larsson kunde efter slutsignalen bara konstatera att Harbo spelade långt ifrån bra och att Vaksala SK, som före dagens matcher låg en poäng före Harbo, nu drog ifrån ytterligare med tre poäng genom sin seger mot Morgongåva.
– Vi var inte med från början, det var spänt och det gick långsamt. Spelet fungerade inte alls. Vi hade svårt att skapa och det var uddlöst från alla håll. Det är bara att gratulera våla, Säger Mats Larsson.

– Det var skönt att få revansch, var kommentaren från Östervålas spelande lagledare Thomas Eriksson.
Han konstaterade vidare att laget nu börjat få bättre flyt.
– Det var inte spelmässigt någon kanonmatch men det brukar det vara så mot Harbo. Mycket kamp och den som vinner kampen vinner oftast matchen. Vi var effektiva idag och det har vi inte varit tidigare, det är det som fällt oss i många matcher, säger Thomas Eriksson.  • Betyg   HIF: Mario Vukorepa. ÖIF: Simon Gustavsson.
  • Betyg   HIF: Adam Larsson. ÖIF: Adam Wahl.
  • Betyg   HIF: Enrique Sepulveda. ÖIF: Musbah Abu SadaTaggat:   

Leif Lundberg Leif Lundberg
Skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning