Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Pernilla gjorde fem när Östervåla IF:s damlag gick upp på andra plats

Östervåla IF:s damer slåss om andraplatsen i division 3 Uppland. Ikväll söndag blev det en trepoängare på bortaplan mot Rosersberg/Sigtuna IF. Seger med hela 6-2. Pernilla Andersson gjorde fem av målen och leder skytteligan stort.
– Det var en komfortabel seger och det var inget snack om saken, säger tränare Fredrik Nilsson.

 

Seriesegern i division 3 Uppland för damer har redan gått till Upsala IF när det återstår två omgångar. Östervåla IF får kriga om andraplatsen. Det är framförallt Danmarks IF som är största konkurrent till Östervåla IF om den platsen. Lagen möts i den sista matchen på säsongen på Lundavallen i Östervåla.

På söndagskvällen var det bortamatch för tjejerna i Östervåla IF mot Rosersberg/Sigtuna IF. Det var Östervåla som tog tag i tillställningen direkt så det blev en kalldusch när hemmalaget tog ledningen i den tionde minuten på ett riktigt skitmål. Men Östervåla återtog kommandot och kunde gå till pausvila med ledning 4-2.

I andra halvlek var det Östervåla IF för hela slanten. ÖIF gör två mål till i andra halvan och har bud på flera mål men det slutar med seger med 6-2.

– Det var en komfortabel seger och det var inget snack om saken, säger tränare Fredrik Nilsson.

Skyttedrottningen Pernilla Andersson stod för fem av de sex målen. Det sjätte gjorde Mimmie Lindberg Stenborg. Pernilla har nu gjort 30 mål och kan titulera sig skytteligavinnare för ingen hinner ifatt med de få matcher som återstår.

– Jag vill ge en eloge till hela laget. Allt vi pratat om gör de helt rätt. Så jag är så nöjd med alla, avslutar en lika nöjd tränare Nilsson.

På lördag 22 september spelar ÖIF återigen på bortaplan, då mot jumbolaget Håbo FF.  • Betyg   Pernilla Andersson
  • Betyg   Viktoria Andersson
  • Betyg   Ida SegelsboTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning