Jakob Eklund, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


I morgon lördag avgörs det – ska Sala FF få spela kval?

Sala FF 8 månader sedan

Det blir spännande i morgon, lördag. Kvarnsvedens IK är klart för division 2 men kvalplatsen är öppen ännu.
Det är Slätta SK och Sala FF som slåss om den. SFF möter Kvarnsveden och Slätta möter Årsunda. Båda kvalaspiranterna på bortaplan. Sala FF måste ta flera poäng än Slätta för att nå kvalplatsen.

I morgon, lördag, ska det avgöras.
Ska Sala FF lyckas att nå den åtråvärda kvalplatsen till division 2. Det låter inte så lätt, Sala FF ska åka till Borlänge och på Ljungbergsplanen möta seriesegraren Kvarnsvedens IK.

Det är Slätta SK och Sala FF som slåss om andraplatsen och kval till division 2. Slätta SK möter redan ett avsågat Årsunda IF som förmodligen spelar division 4 nästa säsong.

Summa sumarum, Sala FF måste ta mera poäng än Slätta SK i för att nå kvalplatsen. Vid lika poäng har Slätta SK mycket bättre målskillnad.

– Vi har samma trupp som förra helgen, inga nya skador eller avstängningar så det ser bra ut inför avgörandet, säger lagledare Mats Swartling i Sala FF som också tillägger att de inte bestämt sig ännu hur de ska formera laget.

Hur är känslan hos dig, blir det kval?
– Vi måste fokusera på vår match och hoppas på att få hjälp av Årsunda IF. Vi måste ta poäng och flera poäng än Slätta för de har ju en målskillnad som vi inte kan konkurrera med. Det blir väl så att vi håller koll på siffrorna i den matchen samtidigt som vi spelar vår match, säger Mats som vill ha en förlängd säsong.

I skytteligan har Jakob Eklund ramlat ner till andra plats med sina 16 mål.
Den delar han med Årsunda IF:s Henrik Löfstrand.
Etta ligger Kvarnsvedens Ferhat Tayfur på 17 mål.
Ska det bli skyttekungarna i Sala FF och Årsunda IF som grusar Slättas kvaldrömmar?

Sala-Heby Fotboll liverapporterar från matchen Kvarnsvedens IK-Sala FF och även målrapporter från Årsunda IF-Slätta SK. Kickoff i alla matcher den sista omgången är i morgon lördag 14.00.
Vi börjar ”liva” tio minuter innan matchstart.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤