Norrby SK ska åter spela i division 4. Foto: Niclas Bergvall


Norrby SK vann division 5

Norrby SK, Västerfärnebo AIK 8 månader sedan

För andra året i rad vann Norrby SK serien. På Svedboäng besegrades Västerfärnebo AIK med 3-2 (2-1). Det avgörande målet gjorde veteranen Nisse Eriksson som spelade sin sista match i karriären.
– Det är helt sjukt, säger en rörd matchhjälte.

Det blev annars en mardrömsstart för Norrby SK då hemmalaget Västerfärnebo AIK fick en straff redan efter någon minut. Marcus Zilén gjorde inget misstag och satte 1-0.

Men NSK visade att de var det bättre laget och efter kvarten gjorde Leon Andersson 1-1. Dessförinnan hade han ett skott i kryssribban.
Resten av halvleken blev mest en kamp mellan NSK:s offensiv och Vaik:s försvar där Jonathan Eriksson i målet var nästintill omutlig.
– Det var en del att göra idag, sa han efter matchen.

Men efter 27 minuter kom så ledningsmålet. Eric Boström stod för en fin aktion när han tog sig förbi ett par Vaik-försvarare men Eriksson i mål stod för en ny räddning. Då dök en annan Eriksson upp och stötte in returen.
35-årige veteranen Nisse Eriksson som nu avslutar karriären.

2-1 stod sig halvleken ut.

Norrby SK fortsatte att vara det spelförande laget men Vaik var inte ofarliga. I en kontring kom så också 2-2 när Robin Olsson stötte in kvitteringen efter en fin framspelning.

Men sedan klev Nisse Eriksson fram igen även om det var Eric Boström som åter stod för förarbetet. Han bröt in från kanten och serverade Nisse öppet mål.
Nisse kunde enkelt lägga in segermålet. Då stod klockan på 63 minuter.

Sista tio flyttade Västerfärnebo upp folk och forcerade för en kvittering. NSK agerade lite nervöst även om det inte resulterade i några heta chanser. När domaren blåste av matchen kändes ändå NSK-segern rättvis.
I och med seriesegern har NSK nu vunnit serien två år i rad och spelar nästa år i division 4, då utan Tomas Skog som huvudtränare.
– Nej, det blir inget mer i den rollen. Sedan om det blir något annat får vi se, säger Tomas och fortsätter.

– Vilken säsong för Norrby SK, ända från knattelagen och upp till representationslagen där båda vinner serien. Det är på det sätt vi kan visa vår tacksamhet mot allt alla gör för klubben.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤