Patrik Sjöberg, tränare Tärnsjö IF. Foto: Niclas Bergvall


Tärnsjö IF ute – så slutade division 3-serierna

Nyheter, Tärnsjö IF 8 månader sedan

Det var mycket som var tvunget att gå vägen för att Tärnsjö IF skulle få stanna kvar i division 4.
Allt var tvunget att gå rätt i division 3, men så blev inte fallet och TIF får nu börja om i division 5 efter två år i Upplandsfyran.
– Det är surt att åka ur på 25 poäng, säger Patrik Sjöberg, tränare i Tärnsjö IF.

Det blev en dyster säsong för Upplandslagen i division 3 där tre lag från länet hamnade på nedflyttningsplats samt att även kvallaget kommer från Uppland.
Det innebär alltså att minst tre lag får lämna Upplandsfyran och Tärnsjö IF hamnade just på tionde plats, trea från slutet, med 25 poäng.

– Jag tycker att det är en bedrift att vi har lyckats ta så många poäng med tanke på att vi tappade många duktiga spelare inför den här säsongen plus att vi har haft långtidsskador på viktiga spelare. Med de förutsättningarna är jag stolt över grabbarna, säger Tärnsjös tränare Patrik Sjöberg.

Hur det ser ut i övrigt är än så länge oklart med tanke på att det ska kvalas.
IFK Uppsala gör Brottby SK sällskap till division 3 efter att ha besegrat Gotlandsfyrans vinnare Fardhem Garda BK med 2-0.
Men då både Vaksala SK (från division 3) och Fanna BK (från division 4) hamnat i samma kvalgrupp kan ekvationen endast bli minus ett.

Det vill säga att det blir ett färre Upplandslag i division 3 kommande säsong än det varit 2018.
Och just den ekvationen betyder alltså att Tärnsjö IF åker ur Upplandsfyran.

Två lag upp och två lag ur.
Det blev resultatet för distriksserierna i Västmanland efter att Västerås IK säkrat kontraktet i division 3 under söndagseftermiddagen.
Arboga Södra IF däremot hamnade på kvalplats och kommer tillsammans med Irsta IF från division 4 ingå i en kvalgrupp om fyra lag där vinnaren spelar i division 3 nästa säsong.

Skulle Arboga eller Irsta vinna den kvalgruppen går tre lag upp från samtliga distriksserier samtidigt som två fortfarande rasar ut.

Därför är det alltså redan klart att Skultuna IS och Skinnskattebergs SK lämnar fyran för division 5, Romfartuna GIF och Riddarhytte SK går från division 5 till 6 samt att FC Västerås och Barkarö SK nästa säsong får börja om i division 7.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤