Fanny Jonsson, Östervåla IF. Foto: Privat


Säsongens sista Heta Lista med tre seriesegrare på prispallen

Heta Listan, Norrby SK, Östervåla IF 12 månader sedan

Säsongens sista Heta Lista kommer här. Det var inte svårt att ta ut veckans etta. Det kommer att bli en hejdundrande årsavslutning i Norrby SK. Båda lagen vann sina serier och avancerade i seriesystemet. Nu tar Heta Listan uppehåll tills det blir hett igen.

Heta Listan!
Som är lika stekhet som tidigare måndagar.
Och ettan är självklar!
Norrby SK:s herrar vann division 5 Västmanland och är tillbaka i fyran.

Trots att man gjort 50 mål under säsongen, men går man mållös från den sista matchen, då åker man ut från listan. Det var vad som hände för Eric Boström. Men Eric blir nog inte sur för han ingår ju i topplaceringen.

Det blev en “dubbel” för Norrby SK. Båda representationslagen är seriesegrare. Det är den tredje klubben i Sala och Heby kommun som har lyckats med det. 1981 gjorde Östervåla IF det och 1985 Heby AIF. 2018 blev Norrby SK:s år.

Heta Listan tar nu uppehåll tills nästa säsong startar. Är det något hett som händer så kommer naturligtvis Sala-Heby Fotboll att rapportera om det.

1. (4)  Norrby SK:s herrar
Förra säsongen vann de sexan och nu blev det serieseger i division 5. Imponerande siffror i tabellen med 114 mål framåt och 32 bakåt. Det blir en målskillnad på 82. Sen att Eric Boström gjort 50 av dem inger respekt. Nisse Eriksson skulle egentligen ha fått en egen plats här på listan men får ingå plats ett med sina lagkompisar. Vilken succé i hans sista match i karriären. Seriesegrare och matchvinnare med sina två mål. Grattis NSK herr.

2. (1) Norrby SK:s damer
NSK:s damer tog hem ligatiteln redan förra helgen men de firade seriesegern efter sista matchen igår söndag. Det blev ännu en seger och nu ska de spela i tvåan igen. Ebba Falk tvåa i skytteligan med 19 mål, tappade titeln i sista omgången. Grattis NSK dam.

3. (ny) Östervåla IF:s damer andralag
Det vimlar av duktiga tjejer som spelar fotboll i Östervåla. Representationslaget kom på en mycket fin andraplats i trean. Serieseger blev det till andralaget som tog hem division 5 västra Uppland i överlägsen stil. Imponerande tabellrad, 16 vinster och två förluster. 115 mål och endast 25 insläppta. Fem spelare bland tio bästa i skytteligan. Grattis ÖIF dam.

4. (ny) Silly Season
Igår söndag spelades de sista seriematcherna i Sala och Heby kommun. Idag måndag startar något som populärt kallas silly season. Det är nu sportchefer och styrelsefolk får börja jobba. En ny trupp ska formas till nästa säsong och en del är redan igång med att prata med spelare och ledare. Det kommer att värvas och det kommer att övertalas. Några klubbar blir klara före jul men en del kämpar ända till seriestarten för att få till det.

5. (ny) Fanny Jonsson Östervåla IF
Säsongens sista hattrick stod Fanny Jonsson i Östervåla IF:s andralag för. Andralaget vann sin serie överlägset men Fanny vann inte skytteligan med sina 25 mål. Hon blev tvåa till slut efter en spelare från Ullfors IK som gjorde hela 47 mål.

På väg in: Säsongen 2019
Ut från Listan: Ransta IK, Heby AIF och Eric BoströmOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer