Fulltid: Derbysegern mot Grällsta IF – höjdpunkt för FK Sala

FK Sala 7 månader sedan

Premiäråret är avklarat. Och visst fanns det höjdpunkter för FK Sala även laget hamnade på nedre halvan av division 7-serien.
– Derbyvinsten mot Grällsta IF var en höjdpunkt där vi satte upp en taktik som alla följde till hundra procent, säger Samuel Sillén.

En ny fotbollsklubb föddes 2017.
I år debuterade FK Sala i division 7 östra Västmanland.
Efter en stark vårsäsong blev hösten tung och Salaklubben hamnade långt ned i tabellen.
Hur långt ner är dock inte klart eftersom det inte tagits beslut av förbundet på alla inkomna protester.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Den första säsongen får ändå anses godkänd. Uppstarten med försäsongen och vårens matcher var bra tycker jag. Då spelade vi och jobbade som ett lag men hösten var tyvärr riktigt dålig. Det var som att luften gått ur för många spelare och då är det svårt att vinna matcher. Träningsflitigheten var alldeles för dålig under hösten för att kunna göra något bra av den, säger tränare Samuel Sillén.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Förväntningarna som ett nytt lag var i första hand att få till en fungerande verksamhet, både på plan och utanför. Och det tycker jag ändå att vi lyckades med även om slutresultatet inte blev det bästa i alla matcher.

Vad har fungerat bäst?
– Som ny förening är det många utmaningar, både stora och små. Jag tycker att föreningen kunnat tackla de flesta galant. Det har varit många spelare som varit intresserade av föreningen vilket känns jättekul.

Vad har fungerat mindre bra?
– Hösten. Vi hade faktiskt ett bra läge att hänga på toppen inför den sista vårmatchen. Men hösten har varit riktigt dålig både på matcher och de flesta träningarna. Det har varit för få som har varit beredda att göra jobbet. Men all cred till den stomme som krigat på. Det är dom FK måste bygga nästa säsong kring.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Leo Helmin och Jonathan Pierrou har varit väldigt viktiga för helheten. De är båda vinnarskallar och bra killar vid sidan av och har båda dragit ett stort lass på planen genom att vara trygga stöttepelare i formationen. Sedan är det grymt tråkigt att Pontus Kindwall drog på sig en allvarlig skada i Kommunmatchen. Hans kämpainsats betydde mycket i de matcher han var med.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Det finns ett par stycken. Dels den första vinsten i vår andra träningsmatch. Då gjorde vi en bra match och killarna fick ett kvitto på att vi kan spela bra och vinna matcher. Sedan så klart derbyvinsten mot Grällsta IF där vi satte upp en taktik som alla följde till hundra procent. Hade vi kunnat hålla det fokus och den glöd i fler matcher hade vi vunnit många fler matcher, säger Samuel Sillén.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤