Rasmus Hedlund Aldén, Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


6 år sedan

Full tid: Sala FF nära kval till tvåan – många trodde de skulle åka ur

Sala FF har gjort en mycket bättre säsong än många belackare trodde.
Tränare Rigest Hysko och hans mannar har gjort en riktigt bra säsong med några jobbiga förluster på bortaplan mot bottenlag som förstörde kvalchansen.
– Det är mittfältet som har fungerat bäst. Vi har vunnit mycket dueller. Sedan allt runt omkring laget har varit toppklass, säger lagledare Mats Swartling.

 

Sala FF har gjort en strålande säsong i division 3 södra Norrland. Det var in i det sista med i diskussionen om minst en kvalplats till division 2.
Några plumpar i protokollet mot bottenlag på bortaplan sumpade dock chanserna.

Trots det så är lagledare Mats Swartling mycket nöjd med säsongen och han säger att han fortsätter i klubben men inte i samma omfattning som i år när han har varit på plats vid fyra träningar och en match per vecka.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det är toppbetyg tycker jag trots att det har blivit någon plump. Vi har gjort det jättebra, säger Swartling.

Ni slutade trea. Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Det var ju många som sa att Sala FF skulle åka ur, men vi visade att vi var bättre än så.

Vad har fungerat bäst?
– Det är mittfältet som har fungerat bäst. Vi har vunnit mycket dueller. Sedan allt runt omkring laget har varit toppklass.

Vad har fungerat mindre bra?
– Vi borde ha gjort mera mål på alla chanser vi haft. I vår statistik ser vi att vi vunnit avsluten i alla matcher vi spelat men fått för utdelning på dem.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Rasmus Hedlund Aldén, nyförvärvet från Västefärnebo AIK, har varit dominant på mittfältet. Men även de yngre spelarna har tagit stora steg framåt. Till sist så måste jag säga Jakob Eklund som levererade i år också.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Det är vändningen mot seriesegraren Kvarnsvedens IK i slutet av våromgången. Vi ligger under med 0-2 och vänder under en halvtimme till 4-2 i andra halvlek. Vi kunde ha gjort fyra mål till. Det var en riktig höjdpunkt under säsongen. Sedan vill jag, trots att det inte är en seriematch, ta med cupmatchen mot Skiljebo SK trots att vi förlorade den. När respekten hade släppt så gjorde vi en väldigt bra match mot dem, avslutar en nöjd Swartling.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning