Mimi Sillén


3 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2018 – Lucka 5

Helena och Maja har kalufser med stor potential säger kvinnan bakom dagens lucka. Hon blev petad ur fotbollslaget när stjärnorna kom tillbaka och när uppvärmningen blev två varv runt planen då fick det vara nog.
Nästa säsong ska Mimi Sillén lyfta kiosken på Annedal till en ny nivå.

 

Femte luckan och idag är det en kvinna som aldrig kommer att tröttna på sin man för honom ser hon knappt.
Hennes egen fotbollssatsning tog stopp när det blev för många varv runt planen på uppvärmningen. Ett stort mål just nu är att få till den bästa kioskverksamheten i division 7 Västmanland.

Bakom dagens lucka hittar vi Mimi Sillén, mamma till två små grabbar, hustru till en man med eget fotbollslag och på dagarna är hon frisör.

Förra året var elcykeln årets julklapp, i år är det second hand. Brukar du handla på second hand?
– Tyvärr är det dåligt med det. Förstår inte hur vissa kan fynda drömjackan för 50 spänn medan jag bara hittar en massa virkade dukar som luktar konstigt, säger Mimi.

Vad är viktigast på julbordet?
– Laxen och kräftorna.

Om du skulle ge bort en julklapp till en fotbollsspelare eller ledare på vilken nivå som helst i världen, vilken skulle få den då? Du får inte välja Samuel.
– Emil Eriksson i FK Sala vill jag ge en tvål att tvätta munnen med efter kavalkaden av fula ord som ekade över hela Annedal när hans knä gick ur led.

Vad önskar du själv i julklapp?
– En långresa med familjen över januari och februari skulle inte sitta fel.

Var och hur firar du jul?
– Med mina närmaste och käraste i Arnebo.

Vad har du för drömmar om den lokala fotbollen nästa säsong i Sala och Heby?
– Min dröm är att FK Sala vinner några matcher och gör dubbelt så många mål än i år. Personligen drömmer jag om att fortsätta utveckla FK Salas kioskverksamhet. Vi kanske inte har bästa laget men vi ska ha bästa kiosken i division 7. Alla till Annedal!

Du är ju frisör och det finns ju en hockeyfrilla men finns det en fotbollsfrilla?
– Nej, tyvärr men om den skulle finnas så skulle den absolut vara snyggare än hockeyfrillan.

Du kanske kan hitta på en och bli en riktig kändisfrisör som tar hand om ”Vigge” och Zlatan?
– Sätter mycket hellre saxen i deras fruars hår. Både Helena och Maja har bra kalufser med stor potential. Sedan tror jag att dom skulle uppskatta en frisör som förstår hur det är att vara gift med en fotbollsnarkoman.

Hur är det att vara fotbollshustru med en man med eget fotbolslag och massor av annat som kretsar runt fotboll? Är han med och byter blöjor någon gång?
– Väljer att se det positiva. Har hört att det är bra för förhållandet att man får längta och vi kommer ju aldrig tröttna på varandra eftersom vi aldrig hinner ses. Blöjfördelningen hemma är väldigt jämlik, ”Sampe” är en multitasker av rang.

Hur är din egen fotbollskarriär?
– Spelade med Heby AIF:s flickor födda 1987 till 13 års ålder, då skulle vi börja med att springa två varv runt planen på Tegelvallen som uppvärmning. Där gick min gräns och jag sa hej då till fotbollssatsningen. Gjorde dock en kort comeback i Norrbys damlag där jag var med i en match och gjorde NÄSTAN ett mål. Om inte stolpen stått där så kanske jag fått varit med och tagit på mig guldhatten i år.

Du har ju anknytning till Heby så vi undrar om det är Haif som är nr 1?
– Haif is life!!!

Är det något mer vi bör veta om Mimi Sillén som resten av världen också bör veta?
– Åh vad svårt! Vad skulle det kunna vara? Eftersom att det är fotbollsrelaterat så kan jag ju nämna att jag är tvåfotad, om det innebär att jag skjuter lika bra eller dåligt med både höger och vänster är oklart, har lyckats gjort ett hattrick i mitt liv som jag i tid och otid gärna berättar om och att under min korta tid i Norrby SK bara ställde upp på grund av att Samuel var tränare och tjatade på mig att vara med i laget för att nästa år säga att jag inte behövdes då stjärnor som Elin Johansson och Evelina Back var tillbaka i laget.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning