Andreas Cajander. Foto: Privat.


6 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2018 – Lucka 20

Det blev 90 sekunder i Sala FF:s A-lag för numera skåningen Andreas Cajander. Längtan hem blir mindre och mindre och nu är det nytt hus och fotboll med hästfolk på Jägersro mellan paddelpassen.
Här har ni dagens lucka från Sala-Heby Fotboll.

 

Vi fick välja att ha en telefonintervju antingen klockan åtta på morgonen eller 16.30 på eftermiddagen. För då kunde han göra något nyttigt på bilresan till eller från jobbet.
Bakom dagens lucka hittar vi en man som utnyttjar varje minut för att hinna med allt. De tiderna sätter han sig i bilen, åker från hemmet i Malmö till jobbet i Helsingborg.

Andreas Cajander, som har spelat fotboll i Heby AIF, Morgongåva SK och Sala FF, presenterar vi idag.

Du är ju skåning nu, vad lockade i Malmö för när vi ser på TV så är det lite vilda västern där nere?
– Skjutningarna har blivit slentrian men det är inget jag märker av. Det är i vissa områden det sker men det kryper närmare. Jag hade en lumparkompis från Höllviken som ligger ett par mil söder om Malmö som lockade mig hit, berättar Andreas.

Bankman är du också, för oss som sparar i fonder vilken ska man satsa på. Tänkte att vi skulle ge läsarna en gratis konsultation?
– Månadsspara och sprid riskerna.

Förra året var elcykeln årets julklapp, i år är det second hand. Brukar du handla på second hand?
– Det är dåligt med det men jag har skaffat elcykel i år så det kanske blir second hand nästa år.

Vad är viktigast på julbordet?
– Janssons frestelse, det har blivit en favorit på senare år.

Om du skulle ge bort en julklapp till en fotbollsspelare eller ledare på vilken nivå som helst i världen, vilken skulle få den då?
– “Itte” (som heter Leif Nilsson) ska ha den. Han var min juniortränare i Heby AIF och kanske en spettekaka från Skåne kan bli bra.

Vad önskar du själv i julklapp?
– Just nu är det mer fritid jag vill ha. Men det låter väl inte så seriöst, men det är mycket just nu.

Var och hur firar du jul?
– Det blir hemma i Turning Torso. Både mina släktingar och min sambo Paulinas släktingar kommer på besök.

Turning Torso (engelska för “vändande eller svängande bål/överkropp”) är Sveriges och Nordens högsta skyskrapa belägen vid Lilla Varvsgatan i Västra Hamnen, Malmö och invigt 27 augusti 2005.
Byggnaden är ritad och konstruerad av arkitekten Santiago Calatrava och ägs av HSB Malmö. Byggnaden är 190,4 meter hög och är i huvudsak ett bostadshus.

Huset har tack vare sin ansenliga höjd blivit ett naturligt landmärke i Öresundsregionen, och det har som sådant i viss mån ersatt den stora Kockumskranen.
Det kan ses långväga ifrån båda sidorna av Öresund och är även fullt synligt från kikarna på Kärnan i Helsingborg

Vad har du för drömmar om den lokala fotbollen nästa säsong i Sala och Heby?
– Inga alls egentligen men hoppas att alla lag hänger kvar.

Familj och jobb samt hur bor du?
– Vi bor i Turning Torso nu men har köpt hus och när jag kommer hem ikväll så åker blåstället på och direkt till huset för jobb. Jobbar inom Swedbank med pensionslösningar för företagare.

Hur ser din egen fotbollskarriär ut?
– Spelade i Heby AIF som junior. Hade sedan uppehåll och det blev mest innebandy. Gjorde comeback som senior i Morgongåva SK som spelade i division 6. Det blev sedan Sala FF och spel i B-laget. Debut i A-laget blev det också då Sala FF spelade i fyran. Hemma på Silvervallen blir jag inbytt i andra halvlek men redan efter 90 sekunder var den debuten över. Utbytt, på grund av mina dåliga fotleder.

Så här säger fotbollstränaren Henrik Alriksson i Heby om sin kompis Andreas.
– En vinnarskalle som alltid är beredd att göra det lilla extra för att vinna. Med en god spelförståelse och en härlig arbetsmoral skulle han ha kunnat blivit något stort om han inte hade gjorde ett felval av idrott.

Längtar du tillbaka till Heby och Sala ibland eller är det bara när det är Karneval i Heby, det är då vi har sett dig på plats och även i karnevalståget?
– Karnevalen är en av höjdpunkterna i Heby. Men längtan tillbaka blir mindre och mindre, jag trivs utmärkt här nere. Jag var hemma och spelade veteranmatchen senaste karnevalen och representerade Morgongåva SK. Det var en riktig triumf där vi lyckades spela 2-2 trots ett stort spelövertag för Heby AIF. Men det var kul, berättar Cajander.

Hur håller du dig i form nu för tiden?
– Det är padel, golf och lite löpning. Det blir lite fotboll också för det är olika travbanor som möts och jag spelar för Jägersro och har bland annat mött spelare som Teddy Lucic och Pontus Kåmark.

Följer du vår lokala fotboll eller är det bara MFF och MIF som gäller nu?
– Jag följer er sajt och kollar in resultaten. De första åren hade jag Sala Allehanda eftersänt för att kunna följa allt men de skriver inte mycket längre så ni är kanalen för att få veta.

Kommer du till idrottshallen i Sala på nyårsafton. Veterancup i futsal. Du är nära åldersstrecket men nya regler säger att två “juniorer” får vara med som har fyllt 30.?
– Jag har fått ett tvetydigt mail från Jimmy Sahlestedt i Morgongåva SK. Det var en trupp presenterad men jag vet inte om de ville ha mig med eller inte. Lite mystiskt men vi får se om jag är där på nyårsafton.

Något annat som herr Cajander vill berätta?
– Nej, men jag tycker att kompisarna hemifrån är dåliga på att komma på besök i Skåne. Nu har vi snart ett helt hus om de vill övernatta.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning