Veterancupen spelades på måndagen, det vill säga nyårsafton. Foto: Niclas Bergvall


6 år sedan

Sala-Heby Fotboll sammanfattar Veterancupen

Totalt 21 matcher spelades, 41 mål gjordes och mängder av publik strömmade till Idrottshallen för att följa den 14:e upplagan av Veterancupen som spelades under nyårsafton.
Sala-Heby Fotboll ger här en sammanfattning från gårdagens publikfest.

 

På nyårsafton kom det 963 åskådare till Idrottshallen för att se den 14:e upplagan av Veterancupen.
Årets sista sportevenemang i Sala och totalt spelades 21 matcher från klockan 08.00 till 15.20.
Här har ni en sammanfattning av cupen som vanns av Heby AIF (herrar) och Sala FF (damer).

Herrar, grupp 1
Hela cupen inleddes med en väldigt avvaktande match mellan Sala FF och Ransta IK. Helt logiskt slutade matchen 0-0 även om RIK-målvakten Marcus Hellman fick sträcka ut ordentligt vid ett par tillfällen.
Desto mer fart var det i den andra matchen i gruppen när det nya laget Heby United spelade ut Norrby SK. Hela 4-0 slutade matchen som innehöll mycket hets och frisparkar.

Den andra omgången inledde med Heby United mot Sala FF. Även här visade Heby, vars stomme var föreningens gamla pojkar födda 1983, klass och SFF fick slita hårt för att hålla nollan. Därför var det väldigt ologiskt när SFF smög upp och gjorde 1-0 genom Mattias Karlsson. Det målet blev också matchens enda trots stor Heby-dominans.

Norrbys andra match blev också en match innehållande mycket kamp och frisparkar. Christoffer Hedlund och Christian Becker blev målskyttar för NSK i 2-0-segern över Ransta IK. NSK kostade även på sig att missa tre straffar, två långstraffar och en vanlig.

Grupp 1 var inför slutomgången vidöppen. Sala FF hade fyra poäng, Norrby SK och Heby United tre poäng vardera och Ransta IK en poäng. Alla hade alltså chansen inför sista omgången där Norrby SK mot Sala FF var först ut. SFF klarade sig med ett kryss och så blev det också. Matchen slutade 0-0 efter att Peder Gustavsson storspelat i SFF-målet.
Andreas Gärdqvist fick chansen i den absolut sista sekunden men skottet tog i stolpen och NSK var utslagna.

Sista gruppmatchen var mellan Heby United och Ransta där United var vidare vid kryss. Ransta var tvungna att vinna. Och så blev det också. Johan Jansson gjorde matchens enda mål i en tillställning där United annars dominerade. RIK vidare samtidigt som United sensationellt kom sist i gruppen trots stor dominans i samtliga tre gruppspelsmatcher.

Sala FF vann därmed gruppen framför Ransta IK.

Grupp 2
Fjolårsvinnarna Heby AIF hade inga större problem att avfärda Västerfärnebo AIK i den första matchen i gruppen. VAIK-målvakten Peter Lööv gjorde en bra match men Patrik Johansson lyckades överlista honom två gånger. 2-0 slutade matchen.
Mellan Grällsta IF och Morgongåva SK blev det tajt. Stefan Karlssons mål till Giffarna blev matchens enda.

I omgång 2 visade Haif varför de nästintill prenumererat på slutsegern av cupen de senast åren. Morgongåva fick slita hårt för att hålla nere siffrorna och hade skärpan hos Haif varit lite bättre hade det blivit betydligt mer än de 3-0 så resultattavlan visade när matchen var slut.

Matchen mellan Grällsta IF och Västerfärnebo AIK blev en jämn historia. Det som skiljde lag åt var Johan Petterssons fantastiska avslut till 1-0. 2-0 kom i slutet när en Vaik-försvarare lyckades få in bollen i eget mål.

Resultatet innebar att Heby och Grällsta redan inför sista omgången var klara för slutspel samtidigt som Västerfärnebo och Morgongåva var utslagna.

Heby gjorde pinan kort för Grällsta i gruppfinalen och vann enkelt med 3-0 i en match där Giffarna verkade vilja spara på energin till semifinalen.
Den sista gruppspelsmatchen på herrsidan var mellan Färnebo och Gåvan. En betydelselös match som spelades av där Vaik vann klart med 3-0.

Slutspel

Den första semifinalen spelades mellan Sala FF och Grällsta IF. Matchen var jämn inledningsvis och lagen bytte lägen med varandra. Men när Grällsta slarvade i ett tre mot två-läge fick istället SFF chansen att kontra. Mattias Karlsson serverade Jonas Spårebo som gjorde matchens enda mål. För trots att GIF radade upp chanser så blev det inget mer i matchen. SFF blev första klara finallag utan att ha imponerat under hela dagen.

I finalen blev motståndarna Heby AIF som inte hade några problem att avfärda Ransta IK i sin semifinal. Vid de två första målen var det fantastiskt fint passningsspel som ledde fram till målen. Först Erik Johansson och lite senare Fredrik Nilsson.

Ransta försökte men hade inte mycket att sätta emot när Heby fick till sitt passningsspel. Därför kom Birger Hasts reducering väldigt ologiskt när han nickade in 2-1 med fyra minuter kvar. Heby fick dock sista ordet när Martin Lindbom fastställde slutresultatet till 3-1 i slutminuten.

Finalen var inte mer än ett par minuter gammal när Henrik Isberg gav Heby ledningen. Haif var det bättre laget den första halvan och SFF lyckades inte skapa nämnvärt många chanser. SFF kom in något mer ju längre matchen led. Närmast att kvittera var Mattias Karlsson som styrde en boll precis utanför stolpen men dagens skyttekung Martin Lindbom fick sista ordet när han gjorde 2-0 i slutminuten.
Heby blev alltså vinnare i Veterancupen för femte gången i rad. En cup som under dagen lockade 963 åskådare.

Här hittar du samtliga resultat och målskyttar från herrarnas cup.

Damer
Heby AIF mot Norrby SK var först ut i damcupen. NSK som kom med ett starkt lag var det dominerande laget matchen igenom. Mycket av det kreativa stod Elin Johansson för. Men det var Emily Lindblom som gjorde matchens första mål när hon flippade bollen förbi en annars storspelande Sofia Alriksson i Heby-målet. I slutsekunderna gjorde också Teresia Hållén 2-0 vilket blev slutresultat.

Samma siffror blev det i match nummer två när Sala FF besegrade fjolårsvinnarna Västerfärnebo AIK. Johanna Delphin smällde in ettan och Hanna Hassel gjorde tvåan i en rättvis vinst.

SFF fortsatte på samma sätt när de i omgång 2 mötte Heby AIF. Ann-Charlotte Broman gav tidigt SFF ledningen och Kajsa Lasses utökade till 2-0. Haif var inte ofarliga men segern kändes aldrig hotad.

Den avslutande matchen mellan Norrby SK och Sala FF skulle sedan bli en ren gruppfinal efter att NSK vunnit mot Västerfärnebo med 1-0. Målet inprickat av Lena Landqvist.

Innan finalen skulle Heby och Vaik spela om äran. En match som slutade 1-1 efter mål av Anette Lundin för Heby och Evelina Hassel för Västerfärnebo. Resultatet betydde att Vaik kom trea och Heby fyra.

Mellan SFF och NSK var det SFF som började bäst. Evelina Bygg gjorde ett par fina räddningar men när Hanna Åbom kom loss kunde hon inte rädda. 1-0 till SFF efter drygt halva matchen spelad. Målet betydde att NSK var tvungna att vända för att ta hem slutsegern.

Men när NSK försökte skapa något blev det istället ett kontringsläge där Frida Lans levererade Hanna Åbom öppet mål. 2-0 var ett faktum och SFF vann rättvist.

Här hittar du samtliga resultat och målskyttar från damernas cup.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning