Jonathan Pierrou, FK Sala. Foto: Carl-Henrik Rapp


5 år sedan

Pierrou om året i FK Sala: ”En rolig säsong”

Ett års uppehåll fick räcka för Jonathan Pierrou. Nu kan 31-åringen titta tillbaka på en rolig säsong med division 7-laget FK Sala.
– Det roligaste var att vara med från träning nummer ett och se utvecklingen i laget och individuellt hos alla spelare, berättar han.

 

Efter många säsonger i Sala FF och några i Heby AIF klev Salasonen Jonathan Pierrou ur hetluften hösten 2016.
Ett år senare var han tillbaka – då i division 7.

Från många träningar i veckan 2016 till max en i veckan 2018.
Givetvis ett stort steg, men 31-åringen hade en rolig säsong med nya klubben FK Sala.
– Det var jätteroligt. Det roligaste var att vara med från träning nummer ett och se utvecklingen i laget och individuellt hos alla spelare, berättar han.

Hur var det att spela division 7-fotboll?
– Serien präglas av mycket kamp kombinerat med viss finess. Jag är van vid mer organisation kring matcherna men divison 7 är mer charm. Det är också stor skillnad på ambitionen i lagen.

Visserligen den lägsta serien i Västmanland. Men låt er inte luras av siffran 7, det finns många duktiga fotbollsspelare på den nivån.
– Jag har mött, och spelat med, många bra spelare 2018. Framförallt har vår rival Grällsta IF många bra spelare som vi mötte. Ahmed Ali och August Dalfjord var roligast att möta. Kul att August inte lyckades göra mål mot oss i de två derbymatcherna, säger Pierrou nöjt.

Men Giffarna vann ändå serien – FK Sala var en bit efter.
Vad tycker du om din insats?
– Den var okej. Gjorde två mål i serien vilket aldrig hänt tidigare, det var kul. Jag spelade även alla matcher i serien vilket jag inte trodde att jag skulle fixa.

En träning i veckan var det som gällde för klubben som tränar och matchar på Annedal.
Var det för lite?
– Ja, en träning i veckan är för lite. Vi har höjt till två gånger i år. Däremot krävs det resurser på ledarsidan och här kommer en efterlysning till er där ute att vi vill ha in en till ledare i klubben bredvid vår coach ”Sampe”.

”Sampe” är densamme som Samuel Sillén, den tidigare Norrby SK-spelaren som startade FK Sala.

Jonathan Pierrou spelade många säsonger i division 3 med Sala FF. Och visst finns lusten kvar att åter spela på den nivån.
– Ja, suget att spela högre upp finns nu när träningen kommit igång, men det kräver för mycket tid.

Men det blir en fortsättning i FK Sala, det är redan klart.
– Det är för kul att spela fotboll och futsal för att jag ska lägga ner det helt.

Till sist.
Vad var bästa minnet från 2018 med FK Sala?
– Jag har många bra och roliga minnen. Men om jag ska välja ett är det uppladdningen till första seriematchen mot Ullvi i Västerås. En av oss spelare hade tvättat matchkläderna men glömde dem i Sala. Han vände hem för att hämta kläderna och vi andra värmde upp i det vi hade med oss, berättar Jonathan och fortsätter:
– Jag tog på mig långkalsonger och t-shirt och matchkläderna kom till matchstart. Spelaren som glömde kläderna hoppade senare in och gjorde FK Salas första, historiska, mål i en seriematch. Det är ett av många härliga minnen från fotbollsåret 2018.

Vem den glömska spelaren var?
Klicka här så får du svaret!Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning