5 år sedan

Fagersta Södra: “Bästa laget någonsin”

Sala-Heby Fotboll gör en koll på läget bland de 10 klubbarna i division 3 södra Norrland som Sala FF och Heby AIF ska möta ett par månader före seriestart.
Först ut är Fagersta Södra och sportchef Patrik Salminen tror att kvalitén på truppen ska räcka till en topplacering.

 

Fagersta Södra IK
Var nykomling i division 3 säsongen 2017 och slutade då sexa. I fjol blev det en meriterande fjärde plats.
Södra bildades 1939 och har spelat elva säsonger i division 3 och höll till i division 6 säsongerna 1999-2004.
SFF och Södra har genom åren mötts 26 gånger i seriespel.
Ett lag SFF gillar att möta, det har blivit tolv raka segrar och totalt bara två förluster på de 24 mötena.
I fjol vann SFF med 2-0 hemma och 5-0 borta.
Haif har aldrig mött Fagersta i seriespel.
Hemmaplan: Onsjövallen.

Sportchefen i Fagersta Södra, Patrik Salminen, berättar om läget i föreningen.
Tränare?
– Tobias Eriksson, som var tränare även i fjol.

Nyförvärv?
– Mittfältare Emil Johansson (som är åter efter uppehåll), målvakt Arman Poghosyan (Västerås IK), mittfältare Artur Poghosyan (Norberg), mittfältare Shafick Irarema (Skinnskatteberg), forward Emil Zoltek (MKS Ciechanow, Polen) och mittfältare Antonio Roca (Hanvikens SK).

Spelarförluster?
– Adam Tumma och Alexander Larsson till Avesta AIK och Jimmy Jönsson som slutar.

Hur stor trupp?
– Totalt 22 spelare under kontrakt.

Nyckelspelare i truppen?
– Här väljer jag faktiskt att vara lite tråkig och inte ge er något specifikt namn utan jag väljer att lyfta fram hela laget då vi har den mest spännande truppen i Fagersta Södras moderna historia enligt min åsikt.

Målsättning?
– När Tobias Eriksson kom in som ny tränare inför förra säsongen satte vi tillsammans upp en målsättning för de kommande två åren. År ett, som var den gångna säsongen, skulle vi få ihop mer poäng än säsongen innan och hamna på en högre placering. Vi slutade på en fjärde plats, sexa året innan, och samlade ihop nio poäng mer än säsongen innan.
– År två, vilket är kommande säsong, är vår målsättning att slåss om en uppflyttningsplats till division 2 och den målsättningen kvarstår utan tvekan med tanke på hur vår trupp ser ut på papperet. Sedan är det på planen allt avgörs, så det är upp till bevis för våra spelare och ledare men på förhand tycker jag utan tvekan att vi har den kvalité och kompetens som krävs för att lyckas.

Vilka vinner serien?
– Med risk för att låta självsäker och kaxig så sticker jag ut hakan och säger Fagersta Södra IK. Det är alltid svårt att veta hur andra lag lyckas under “Silly Season” och vilken klass deras trupper kommer att hålla när det drar ihop sig. Men med tanke på att vi lyckats behålla i stort sett varje spelare vi velat ha kvar samt att vi landat några grymma nyförvärv så måste jag tro att det här blir säsongen som skriver in sig i Fagersta Södras historieböcker!

Vilka får tufft att hänga kvar?
– Det är en jättesvår fråga då många av lagen som krigade i botten den gångna säsongen inte är kvar i vår serie. Säter hade det väldigt tufft under stora delar av förra säsongen, med de slog till med en riktigt stark slutspurt.
– Om jag är tvungen att säga några som jag på förhand tror får det tufft säger jag Avesta AIK. De är dels nykomling och det är alltid tufft, sen vet jag att dom tappat nån duktig spelare också.

Vad vet ni om Heby AIF?
– Eftersom att Heby spelade i en annan division 3-serie förra året har jag ingen jättebra koll på dem. Jag har läst lite i lokalpressen om deras pågående lagbygge och vi har dessutom en träningsmatch inbokad mot Heby. Då kommer vi få en hint om vad som komma skall när det blir skarpt läge i serien.

Vad vet ni om Sala FF?
– Sala mötte vi ju i serien den gångna säsongen och i en av matcherna blev vi totalt utspelade.Sala var den gångna säsongen en stor överraskning för mig då man inför säsongen hörde mycket rykten om hur turbulent det var med avgående sportchefer, tränare och spelare. Men dom lyckades på något sätt sluta samman och gjorde en riktigt bra säsong. Jag såg även nyligen att klubben kommit överens med målsprutan Jakob Eklund om en fortsättning och det tror jag betyder oerhört mycket både för den nuvarande truppen men också för att lyckas locka till sig nyförvärv.

Träningsmatcher?
Kungsör BK 2 mars.
Syrianska IF Kerburan 9 mars.
Heby AIF 16 mars.
Västerås IK 24 mars.
IK Franke 6 april.
– Dessa plus ett icke bestämt division 2- eller 3 lag i samband med träningslägret sista helgen i mars.

Seriepremiär:
– Lördag 13 april klockan 15.00 ”hemma” på Fagerlidens konstgräs. Derby mot Avesta AIK, avslutar Patrik Salminen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning