Daniel Mobara. Foto: Privat


5 år sedan

Grällstas nya tränare ser fram emot en rolig säsong

För ett par veckor sedan blev det klart att västeråsaren Daniel Mobara tar över som huvudtränare i Grällsta IF. Sala-Heby Fotboll har pratat med 32-åringen som fortfarande håller på att lära känna sitt nya lag.
– Men det känns väldigt positivt, roligt och spännande, säger han.

 

Daniel Mobara har precis tagit över huvudansvaret för Giffen och nu har förberedelserna inför lagets division 6-säsong kommit igång på allvar.
– Jag håller fortfarande på att skapa mig en uppfattning om allt och alla, men av vad jag hittills sett så är det ett positivt gäng, som är väldigt drivna, de vill framåt och siktar högt, säger Daniel.

Hittills har de hunnit ha två teoripass, ett fyspass och en inomhusträning.
Tanken är att Grällsta i år ska spela ett passningsorienterat spel och försöka att vara det spelförande laget.
– Inställningen hos grabbarna har varit överväldigande positiv och man ser på dem att de är väldigt taggade och energiska inför kommande säsong. Så kan inte säga annat än att det har känts riktigt riktigt bra.

Har ni satt upp någon målsättning för säsongen?
– Självklart så vill vi vinna så många matcher som möjligt och hamna där uppe bland toppen. Men vi måste samtidigt komma ihåg att vi är nykomling i den här divisionen och en förlust emellanåt är inte ett nederlag.

Vem är då Daniel Mobara? Flera känner säkert igen hans utseende då han varit aktiv som ledare i flera Västerås-klubbar.
– Jag är en 32-årig familjefar som är bosatt i Västerås, med sambo och en son på 1,5 år. Det är han som förgyller min tillvaro och tillsammans med min sambo är de mina största supportrar vid sidan om planen. Jag är en idrottsnörd och tittar på de flesta sporterna men det är framförallt fotboll och hockey som är min passion.

Mobaras första uppdrag för Grällsta IF blir träningsmatchen mot IK Oden den 3 mars.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning