Tärnsjö IF:s damtränare Patrik Sjöberg. Foto: Niclas Bergvall


Nu har Tärnsjö IF:s damer fixat en tränare

Tärnsjö IF 3 månader sedan

Förra året ledde Patrik Sjöberg Tärnsjö IF:s herrar.
Kommande säsong är det klubbens nystartade damer som blir Sjöbergs uppdrag.
– Jag sa efter förra året att jag inte stänger några dörrar om något roligt dyker upp. Det här kändes spännande, säger Patrik Sjöberg.

Det såg länge ut som Tärnsjö IF:s herrar skulle åka ur Upplandsfyran. Men efter att lag dragit sig ur division 3 fick Tifen frågan att stanna kvar i serien.

Patrik Sjöberg lämnade efter säsongen den rollen men blir alltså kvar i föreningen, nu som huvudtränare för det nystartade damlaget som 2019 kommer att husera i division 5.
– Det känns spännande och roligt. Jag har aldrig tränat tjejer tidigare, och så är dottern med, säger han.

Idag, tisdag, gör han sin första träning som ansvarig för laget. Sedan är tanken att det inledningsvis ska rulla på med två träningar i veckan.
– Jag ska kolla med tjejerna hur de känner.

Den stora majoriteten av spelartruppen är före detta spelare som nu vill ta upp fotbollen igen.
Det rör sig om tjejer från Harbo, Östervåla och så klart Tärnsjö.

Förra året var Östervåla IF den enda föreningen i Heby kommun som hade damlag. Till den här säsongen startar både Tärnsjö IF och Morgongåva SK damlag.
– Man var lite oroligt för damfotbollen i kommunen men väldigt positivt att det startas två lag. Tjejerna och föreningen vill i första hand ha ett lag och få igång det för ortens skull. Fokus ska inte vara på resultat utan att ha kul, sedan får man ta det allt eftersom, säger Patrik.

Till sin hjälp kommer han att ha Elisabeth Helmersson och Magnus Ögren.
– Vi har haft ett möte så vi ska kolla runt och se till att vi får till några träningsmatcher, men det blir lite närmare seriestart.

Förutom derbyn mot Morgongåva SK blir det också samma sak mot Norrby SK:s andralag som sedan 2018 spelar i Upplandsserierna.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤