Vildsvin har förstört delar av Norrbyliden.


4 år sedan

Vildsvinen håller Norrby SK borta från Liden

De skador som Norrbylidens plan fick efter att vildsvin var där och bökat är så pass allvarliga att Norrby SK kommer att behöva spela mestadels av vårsäsongen på Lärkans konstgräs.
– Blir våren normal bör vi kunna spela på Liden i början av juni igen, säger Douglas Johansson som är planansvarig.

 

Det var i slutet av oktober förra året som det upptäcktes att 11-mannaplanen på Norrbyliden fått oönskad påhälsning och ett område på ungefär 400 m2 var sönderbökat av vildsvin.
Det blev så pass stora skador att planen är ospelbar i inledningen av säsongen, istället blir det spel på Lärkan inne i Sala.
– Ja, vi kommer att köra på Lärkan tills Liden blir spelklar, säger Douglas Johansson som uppgivet konstaterar att det kommer behövas en hel del arbete för att få planen i spelbart skick igen.

– Det blir så mycket extrajobb och utgifter men det är bara att köra på. Så fort vädret tillåter så ska vi lägga färdig gräsmatta och laga till skadorna. Blir våren normal bör vi kunna spela på Liden i början på juni igen.

Därmed kommer Norrbyliden inte att få agera hemmaplan när båda klubbens representationslag gör entré i division 2 respektive division 4 i slutet av april.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.