Ransta IK ska matcha på Lärkan. Foto: Niclas Bergvall


Spelsuget Ransta IK ska matcha – ”Har varit bra fart”

Ransta IK 2 månader sedan

Inställt förra helgen – men på lördag spelar Ransta IK säsongens första träningsmatch när de möter Assyriska FC på Lärkans konstgräs.
– Det har varit bra fart och tryck på träningarna ända sedan vi körde igång i slutet på januari, säger tränare Håvard Kvello.

Det är en speciell säsong Ransta IK kliver in i.
Klubben fyller som bekant 100 år!
Något som Sala-Heby Fotboll givetvis kommer att uppmärksamma under året.

På lördag spelar klubbens A-lag säsongens första träningsmatch när de på Lärkans konstgräs möter division 4-laget Assyriska FC, matchstart klockan 14.00.

Hur är läget i laget?
– Det är mycket bra. Det har varit bra fart och tryck på träningarna ända sedan vi körde igång i slutet på januari. Spelarna verkar sugna på att tillsammans få till något riktigt bra den här säsongen. Nu ser vi fram emot att komma igång med matcherna, säger spelande tränare Håvard Kvello.

Västeråsaren Kvello är ny tränare, men anslöt till RIK redan inför fjolåret säsong.
Precis som många andra lag förbereder de säsongen med bland annat träningar på Lärkans konstgräs i Sala.
– Vi fick tillgång till Lärkan sista veckan i februari, men har endast hunnit med ett par träningar på stor plan.

Har ni några nyförvärv klara?
– Victor Torsteinsrud, som förra året spelade i Romfartuna, har anslutit och ser ut att bli ett riktigt vasst tillskott till laget. Vi har dessutom fått med de flesta spelarna från förra året vilket vi är väldigt glada för.

RIK har varit 13-15 spelare på träningarna och var rejält spelsuget inför den gångna helgen.
Men premiären på Lärkan blev inställd.
Hur besvikna var ni?
– Vi var självklart besvikna, speciellt eftersom det skulle ha varit vår premiär för året. Har man hållit igång med endast träningar ett tag är man alltid sugen på att komma igång med matchandet. Nu får vi sikta in oss på matchen mot Assyriska på lördag i stället, säger Kvello.

Är alla spelare tillgängliga?
– Vi har en del spelare som inte är tillgängliga av olika anledningar. Men vi har en bra trupp och kommer kunna ställa upp med ett bra lag. Sedan är det första matchen för året och vi har ju inte fått träna så mycket på stor plan hittills så det går inte att förvänta sig allt för mycket. Etthundra procent insats förväntar vi oss dock alltid, även i årets första träningsmatch. Det ska alltid, oavsett, vara jobbigt att möta Ransta IK.

RIK fyller 100 år, kan årets lag komma med en ”födelsedagspresent” under året?
– Det är häftigt att få vara med om ett 100-årsjubileum och vår förhoppning är att även herrseniorlaget ska kunna bidra med något lite extra när klubben fyller 100 år. Om det blir i form av sambafotboll på Mullevi, en topplacering i serien eller allmänt spridande av glädje på division 5-arenorna runt om i länet återstår att se, säger Håvard Kvello och fortsätter:
– Fira föreningen tänker vi göra och kul tillsammans tänker vi givetvis att ha.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤