Dennis Eriksson, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall/Sala-Heby Fotboll


Hundraårsfesten började med målkalas för Ransta IK

Ransta IK 2 månader sedan

Det var proppen ur direkt för Ransta IK när de äntligen fick göra sin premiär den här säsongen.
Två mål vardera av Andreas “Nisse” Eriksson och Andreas “Limpan” Lindberg när RIK krossade Assyriska FC. Eller var det AFC som de mötte?
– Ja, inte var de bra. Det var inget bra motstånd och spelar det här laget i fyran så kommer de att plocka max två tre poäng, säger Rasmus Karlsson i Ransta IK.

Nu är Ransta IK igång efter förra veckans inställda träningsmatch på Lärkan. Det var ett spelsuget lag som efter en lång försäsong inte fick spela på grund av att planen var fylld av snö.

På lördagen gick det bra när Assyriska FC, som spelar i Västmanlandsfyran, var på besök. Ett Ransta IK som har haft det lite jobbigt med målskyttet fick igång det ordentligt redan i den första halvleken mot Assyriska FC.

Efter knappa kvarten tar Ransta IK ledningen med 1-0 på straff som Andreas “Nisse” Nilsson sätter.
Patrik Bjurling ökar på till 2-0 på assist från Cristoffer Thiman. Bjurling som för många år sedan spelade i Sala FF var inlånad för dagen. “Nisse” ökade på till 3-0 innan pausvilan.
– En fin chip från “Nisse” som hade sa före matchen att idag blir det inga långskott, säger Rasmus Karlsson i Ransta IK.

I andra halvleken var det Andreas “Limpan” Lindberg som stod för målskyttet. Han gjorde 4-0 på ett skott efter retur och 5-0 på straff.
– Vi hade många spelare borta idag men jag är väldigt nöjd, säger Karlsson.

Var det verkligen division 4-gänget Assysriska FC ni mötte, de hade FC Västerås tröjor på sig och de åkte ur sexan förra säsongen?
– Ja, inte var de bra. Det var inget bra motstånd och spelar det här laget i fyran så kommer de att plocka max två tre poäng. Men jag har inte riktigt koll på motståndarna, säger Rasmus.

Sala-Heby Fotboll vet att Assyriska FC och FC Västerås har ett samarbetsavtal, det kan vara så att de skickat laget som spelar i sjuan kommande säsong.
– Men det var kul att vi fick igång målskyttet, säger en nöjd Rasmus Karlsson i Ransta IK efter storsegern.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤