Milly Berggren, Östervåla IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Östervålas damer vann gruppen i cupen – “Så otroligt nöjd”

Östervåla IF 7 månader sedan

Östervåla IF:s damer stod för en rejäl överkörning i Upplandscupen när de vann gruppfinalen mot division 2-laget Bälinge IF med hela 7-0 (3-0). Det betyder att ÖIF är vidare till slutspelet.
– Hatten av för hela laget, säger tränare Fredrik Nilsson.

Division 2-laget Bälinge IF på bortaplan. En svår nöt att knäcka på förhand men Östervåla visade ingen respekt.
Redan efter en halv minut fick ÖIF ett friläge som dock Bälinge-målvakten räddade. Men ÖIF satte ändå ribban direkt för vad de skulle ställa till med denna lördag.

Pernilla Andersson stod för ett äkta hattrick i den första halvleken innan tvillingsyrran Viktoria ökade på till 4-0 i den andra halvleken. Därefter följde ett mål av Olivia Erngren innan Milly Berggren klev fram och satte ÖIF:s bonusstraff till 6-0.
Sista målet för dagen stod Fanny Jonsson för.

– Man mår väldigt bra efter en sån här insats. Vi spelar så otroligt bra fotboll just nu. De ställer det bästa de kan på benen men hade inte mycket, säger Fredrik Nilsson och hyllar hela cupäventyret som alltså resulterat i tre segrar.

– Vi rullar runt ordentligt genom alla lagdelar. Jag är så otroligt nöjd. Hatten av för hela laget.

Bäst betyg i ett starkt ÖIF får backen Milly Berggren, mittfältarna Linnea Nilsson och Viktoria Andersson samt Pernilla Andersson längst fram.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer