Heby AIF Foto: Niclas Bergvall


Seriefinal för serieledaren – Haif tar emot ett bottenlag

Heby AIF, Sala FF 4 månader sedan

På lördagen inleds höstsäsongen för “våra” lag i division 3 södra Norrland. Sala FF åker till Hälsingland för att möta Rengsjö SK som de vann mot hemma med 5-0. Heby AIF tar emot Slätta SK som är i poängnöd och ligger under nedflyttningsstrecket. På bortaplan i våras vann Haif med 5-2 mot dem.

Då kör höstsäsongen igång i division 3 södra Norrland och vi är redan två omgångar in i den andra halvan av serien. Omgång 12 och 13 spelades nämligen innan sommaruppehållet.
Det har inte spelats några träningsmatcher för de två lokala lagen i trean förutom triangeln som spelades i måndags.

En triangel som Sala FF rodde hem för fjärde gången på raken. Heby AIF hamnade sist på sin hemmaplan och mäktade inte med att göra något mål på 100 minuter.
Sala FF vann triangeln med sitt enda mål som också blev turneringens enda. Bottenrekord i den anrika triangeln som spelats 86 gånger.

Heby AIF startar hösten hemma på Tegelvallen. Gäster är Slätta SK som har varit en besvikelse under våren eftersom de var topptippade.
Nu ligger de under nedflyttningsstrecket med sex poäng upp till negativa kvalplatsen. Till fast mark har de nio poäng. Det är en så kallad måstematch för Slätta SK för att inte halka efter för mycket.

Sju segrar och sex förluster har Heby AIF skrapat ihop och är klart godkänt. Det är bara fem poäng upp till kvalplatsen och en ny seger mot Slätta SK innebär att då är de verkligen med där uppe igen.
– Det är ett lag med stort poängbehov som kommer att kriga. Det enda vi kan göra är att fokusera på vårt spel, säger Tony Mattsson i Heby AIF.

Hur ser truppen ut?
– Bröderna Ahlin är inte med. Jonas är skadad sedan tidigare och Linus skadade sig på triangeln i veckan.

Ni hade en provspelare som mittback i triangeln, tar ni in honom i truppen?
– Ja, det är Peter Ojelere. Han har spelat i Sala FF tidigare och kommer närmast från Gimo IF. Det behövs en mittback när Linus är skadad och Oscar Eriksson lämnat för Västerfärnebo AIK, avslutar Mattsson.

Till Hälsingland åker Sala FF och där väntar en tidig seriefinal. Hemmalaget Rengsjö SK har som nykomling överraskat och ligger just nu tvåa efter Sala FF.
Det är ett rutinerat lag med flera spelare över 35 år i truppen. Snittåldern är klart högst i hela serien.
– Vi har tränat på naturgräs hela veckan efter triangeln och det har kännts riktigt bra. Det är de som har pressen på sig för att vi inte ska dra ifrån i toppen, säger Rigest Hysko spelande tränare i Sala FF.

Ni vann med 5-0 hemma mot dem, kommentar?
– Det är deras hemmaplan nu men vi har ett bra försvar. De är bra på fasta situationer och gör mycket mål på dem så vi får se upp, avslutar Hysko.

I Sala FF saknas Hassan Naser, Abbe Mahad omar och Velat Ucmaz.

Igår, fredag, spelade Sandvikens AIK hemma mot Forssa BK och vann övertygande med 4-0.
Där tog de sin chans att hänga på topplagen.

Omgång 14 i division 3 södra Norrland.
Sandvikens AIK-Forssa BK 4-0
Idag 13.00 Heby AIF-Slätta SK.
Idag 14.00 Avesta AIK-Torsåkers IF.
Idag 15.00 Fagersta Södra-Strömsbergs IF.
Idag 15.00 Säters IF-Bollnäs GIF.
Idag 15.00 Rengsjö SK-Sala FF.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer