Joakim Johansson, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


Drömstarten bäddade för ny Ransta-seger

Ransta IK 4 månader sedan

Det verkar inte finnas något stopp på Ransta IK i Västmanlandsfemman. 3-1 (2-0) på hemmaplan mot Skultuna IS var tredje raka segern under starten av höstsäsongen.
– Första 20-25 minuterna var bland det bästa vi spelat i år, säger Håvard Kvello, tränare i RIK.

Det börjar bli allvar nu. Ransta IK fortsätter att gå från klarhet till klarhet i division 5.
På torsdagskvällen kom säsongens tionde seger på 13 matcher.

Ransta fick en drömstart då Jonathan Agemalm Ingarv gav hemmalaget ledningen redan efter fem minuter. Fyra minuter senare kom 2-0 genom Andreas Nilsson, hans sjätte på de tre senaste matcherna.
– Första 20-25 minuterna var bland det bästa vi spelat i år. Då var det riktigt, riktigt bra. Vi spelade ut dom skulle jag vilja påstå. Det var nästan för bra och att vi ville för mycket för vi tog lite slut på oss själva. Sista halvan av första halvlek hände det inte så mycket, säger Håvard Kvello.

Efter timmen spelad punkterades matchen då Ransta utökade till 3-0 efter att en Skultuna-spelare varit sist på bollen. SIS reducering till 3-1 med kvarten kvar spelade ingen roll, segern var aldrig hotad.
– Det var fint förspel vid 3-0 men en av deras gubbar han före och fick in den.

Efter halva andra gick Skultuna ner på trebackslinje och flyttade fram sin stora mittback. Då lyckades de få lite tryck mot Ransta-målet.
– Då tar de nästan över lite. Det är inte orättvist att det kommer ett mål. Efter målet har de några lägen men det hade vi också. Så sett över matchen är det rättvist och vi är det bättre laget, säger Kvello som lyfter fram en trio spelare.

– Jocke Johansson längst bak sätter nog inte en fot fel idag. Även vänsterbacken Tobbe Westerlund gör det bra både defensivt och offensivt samt Oscar Torsteinsrud som kommer in på mitten med energi.

När Sörstafors/Kolbäck samtidigt besegrade Västerås AFG blev glappet mellan toppduon SK91 och RIK och trean Västerås AFG åtta respektive sex poäng. Ett väldigt gynnsamt utgångsläge med åtta omgångar kvar med andra ord.
– Starkt av SK då AFG har varit lite på gång. Spännande avslutning.

Ny match på tisdag då RIK åker till Trollebo IP för att möta bottenlaget Hallstahammars SK som är i stort poängbehov.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer