Morgongåva SK. Foto: privat


Ett kryss och en trea mot topplag betyder första plats på Heta Listan

Harbo IF, Heby AIF, Morgongåva SK, Nyheter, Östervåla IF, Ransta IK, Runhällen BoIS, Sala FF, Västerfärnebo AIK 3 månader sedan

Här kommer en rykande färsk Het Lista från Sala-Heby Fotboll. Efter en bragdmatch i strilande regn toppar damlaget i Morgongåva SK listan.
Tvåa är en skyttekung som nu har kommit upp i 20 mål den här säsongen som är halva sitt lags hela skörd. Hattrick brukar betyda en plats och de två är inbakade i två andraplatser på listan.

Ny måndag och ny het lista!

Det är ett nytt lag som spelar i höst mot i våras säger ledare i Morgongåva SK.
Och segern i helgen mot ett topplag tar upp MSK i topp på Heta Listan.
En skytteligaledare är för övrigt på andra plats.

Vi är inne i slutspurten av serierna och många spelare och klubbar har möjlighet att komma in på de återstående listorna i sin jakt på poäng för att vinna serier eller undvika degradering.

Heta Listan hittar ni varje måndag och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.
Har du något hett att förmedla oss och som kan platsa på Heta Listan?
Hör av dig!

1. (ny) Morgongåva SK:s damer
Nu har MSK börjat plocka poäng och det är inga dåliga poäng. Förra veckan en poäng mot ett topplag och i söndags blev det en riktigt meriterande seger mot ännu ett topplag. Underläge 0-2 vändes till seger med 3-2 i strilande regn.
Det är tuffa tjejer i MSK som inte ens gick in och värmde sig i pausen.
– Jag sa till tjejerna direkt efter matchen att man blir helt tagen. Det är världsklass. De tror och litar på varandra helt och hållet. Det är som att det är ett helt nytt lag från i våras trots att det är samma spelare, säger Patrik Carlsson ledare i Morgongåva SK

2. (ny) Balen Nouri Heby AIF
Heby AIF har gjort 41 mål hittills den här säsongen. Balen har gjort 20 av dem och leder skytteligan i division 3 södra Norrland.
Han är dessutom den ende i laget som som har startat alla matcher den här säsongen. Utbytt har han blivit sex gånger, även en skyttekung kan bli trött.
På de spelade 18 matcherna har Balen dragit på sig endast ett gult kort. En snäll spelare med ett målsnitt på 1,11.

3. (ny) Sala FF damer
Mäktig vändning av Sala FF som låg under med 0-2 mot Skultuna.
Sedan klev Stina Falk in i handlingen och gjorde ett hattrick och vändningen slutade med seger 5-2 för Salatjejerna.
Tredje raka segern och med den här formen så är det ingen omöjlighet att nå andraplatsen.

4. (ny) Heby AIF
Tony Mattsson fick lämna uppdraget som tränare i Heby AIF efter förlusten mot bottenlaget Torsåker.
In kom den före detta målsprutan Martin Lindbom som tillsammans med Jonas Ahlin tog över rodret.
Det fick effekt direkt när topplaget Rengsjö SK kom till Tegelvallen. Seger 2-0 och nu kommer Haifen att ordna nytt kontrakt.

5. (ny) Derbyn
Två derbyn spelades i helgen. Så hett blev det dock inte mellan Harbo och Runhällen, Harbo vann nämligen med hela 8-2. Ett hattrick noteras på Kim Norgren i Harbo.
Derbyt mellan Västerfärnebo AIK och Ransta IK slutade oavgjort och Vaik släppte en ledning med 3-0 i strilande regn hela matchen.
Nya derbyn kommer kommande helg. Blir det uppehållsväder kan matcherna Harbo IF-Östervåla IF och Runhällen BoIS-Morgongåva SK samla åtskilliga åskådare.

På väg in: Derbysegrare och tremålsskyttar.
Ut från Listan: Pernilla Andersson, Östervåla IF:s damer, Grällsta IF, Ransta IK, Västerfärnebo AIK, Division 7 västra Uppland.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer