Erik Folkegård Ransta IK Foto: Ove Eriksson


Erik gav sig själv en nolla i present när Ransta IK kryssade mot Bosnisk SK

Ransta IK 3 månader sedan

Erik Folkegård firade sin 30-årsdag på Lundby IP med att hålla nollan mot Bosnisk SK. Någon present genom mål framåt fick han dock inte av sina lagkompisar. Matchen slutade 0-0. Erik stod för ett antal fina räddningar i slutet av matchen när Bosnisk tryckte på. I slutet hade de ett hårt ribbskott.
– Jag tycker att det var synd att bollen på slutet tog i ribban för den hade jag tagit, säger Erik och ler.

Bortamatch för serietvåan Ransta IK på söndagen mot Bosnisk SK på Lundby IP. Då bör Ransta vara lite mer vakna än de var i derbyt mot Västerfärnebo AIK. Då vaknade de först i andra halvlek då de låg under med 0-3 men kunde gå ifatt till 3-3 och hade även bud på att vinna matchen.

Ransta IK fick stryk av Bosnisk hemma på Mullevi i våras och ville naturligtvis ha revansch. Det var stor skillnad med inställningen den här helgen i jämförelse med förra, Ransta gör en väldigt bra första halvlek och har ett antal chanser att göra mål. Bland annat så har Christoffer Timan ett friläge men det ville sig inte för Ranstakillarna i avsluten.

Bosnisk hade också lite chanser i första men de tog Erik Folkegård hand om utan problem. Det var en första halvlek som gick på poäng till Ransta IK men det är ju målen som räknas.

Den andra halvleken är sämre spelmässigt. Ransta kommer fram i några halvchanser men Bosnisk tar över mer och mer. De sista 20 minuterna blir Ransta tillbakatryckta och Bosnisk kommer på avslut efter avslut. Erik i målet gör några fenomenala räddningar och räddar en poäng till sitt lag för det blir inga mål i den här matchen. Bosnisk har i slutet ett hårt skott som träffar ribban som tur är för Ransta IK.

Grattis Erik på din 30-årsdag, du gav dig själv en present genom att hålla nollan, men du fick inget mål framåt i present.
– Tack! Nej det var synd att jag inte fick. Jag tycker också att det var synd att bollen på slutet tog i ribban för den hade jag tagit, säger Erik.

Tobias Pettersson, assisterande tränare i Ransta IK är både nöjd och missnöjd efter matchen.
– Vi hade bestämt att ligga lågt och gå på omställningar och det fungerade perfekt i första halvleken.

Det gick sämre med det i andra varför då?
– Det såg ändå stabilt ut men vi hade svårt den sista tredjedelen. Det är nästan som att det är någon slags förbannelse med att möta Bosnisk. De är stora och tunga att möta.
– Till sist vill jag berömma domaren Daniel Gonzalez Silva som gör en klockren insats.

Ransta IK hade fem tongivande spelare borta av olika anledningar. Från FK Sala hade Ransta lånat in Max Helmin Eriksson som på sin ytterbacksplats gör en riktigt bra insats. Att han spelar i division 7 till vardags syntes inte.

Nu tappar Ransta lite mark till serieledarna men har dem kvar på hemmaplan så det blir spännande på slutet. Det kan tilläggas att Västerfärnebo AIK kan hjälpa till att Ransta vinner serien för de ska också möta Sörstafors-Kolbäck. Men det kan hända mycket än och Ransta måste se till att vinna sina matcher om det ska bli seriesegrare under sitt 100:e år.

Nästa match för Ransta är hemma på Mullevi mot Tillberga IK nästa söndag.

Stort Grattis till dig Erik på din 30-årsdag från Sala-Heby Fotboll.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer