Markus Lindholm. Foto: Carl-Henrik Rapp


4 månader sedan

Oavgjort i första kvalmatchen – “Besviken men matchen lever i alla fall”

Det var 230 blåfrusna åskådare som gick hem från Lärkan idag när Sala FF spelade oavgjort mot IFK Österåker i den första kvalmatchen till division 2.
Det var en chansfattig match där Sala FF tog ledningen i den 77 minuten gen ett snyggt mål av Markus Lindholm. Kvitteringen kom två minuter senare. Ett bra resultat för IFK Österåker.
– Jag är lite besviken nu men matchen lever i alla fall, säger Mats Swartling lagledare i Sala FF.

 

Det var många frusna åskådare på Lärkan under lördagen. Trots täckjackor och neddragna mössor över öronen så var det isande kallt. Ett par långkalsingar hade inte suttit fel. Det kom 230 personer för att se Sala FF ta det första steget mot division 2 när IFK Österåker var på besök.

Det var en jämn första halvlek där ute på planen och målchanserna lyste med sin frånvaro. Vi kunde inte se en enda för Sala FF som var något att prata om. IFK Österåker har en hård nick som Emil Pettersson i Salamålet är rätt placerads på. De har även ett avslut som Emil tippar till hörna med en enhandsräddning. 0-0 i halvtid.

Det är mera IFK Österåker i den andra halvan av matchen. De radar under en period upp chanser att ta ledningen. Sala FF får inte ordning på sitt passningsspel och det går lite för sakta. Jakob Eklund som sällan går mållös från en fotbollsmatch fick sin första chans vid ett friläge en kvart in på halvleken men avslutar i burgaveln.

Det skulle dröja 77 minuter innan det första målet kommer. Sala FF får en hörna och bollen hamnar hos Markus Lindholm vid straffområdeslinjen rakt framför mål. Han skjuter ett hårt skott som borrar sig in i målet. Ledning med 1-0 och det ser bra ut med 13 minuter kvar.

Det skulle dock bara dröja två minuter innan kvitteringen kom. Vid en omställning så gör Österåker 1-1. Såg inte helt otagbart ut men den var välplacerad. Ett viktigt mål för IFK Österåker för bortamål är värt mycket.

Båda lagen har chanser att avgöra matchen men det slutar 1-1 och kan väl anses som rättvist och mest nöjda är nog IFK Österåker.

– Försvarsmässigt är det bra men vi skapar för lite framåt, säger Mats Swartling lagledare i Sala FF.

Hur känns resultatet efter matchen?
– Jag är lite besviken nu men matchen lever i alla fall, avslutar Mats.

Retur på bortaplan för Sala FF söndag 13 oktober.  • Betyg   Markus Lindholm
  • Betyg   Hersi Musaazi
  • Betyg   Ferat UcmazTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning