Johan Jonsson Ransta IK. Hans nickmål mot Västerås AFG räckte inte till divison 4. Foto: Ove Eriksson


4 månader sedan

Ransta IK får vänta in Arbogas kvalserie om det ska bli spel i division 4

Ett tidigt baklängesmål ställde till det för Ransta IK. Kvittering innan halvtidsvilan men Västerås AFG kunde avgöra fyra minuter före full tid och vinna med 2-1 (1-1).
Ransta IK hade problem med AFG:s ständiga snabba omställningar. Lite tjafsigt var det under matchen och vid ett tillfälle delades det ut fyra gula kort.
– Vi skapar för lite. Vi var inte riktigt där. Jag är väldigt besviken just nu, säger Tobias Pettersson tränare i Ransta IK.

 

Sista matchen för säsongen och den var Ransta IK tvunget att vinna om det skulle bli avancemang till division 4. Motståndaren Västerås AFG var det lag de skulle ta sig förbi i så fall upp på andraplatsen. För AFG räckte det med oavgjort för avancemang.

Ransta IK fick en mardrömsstart när Erik Folkegård kanske var bländad av solen och efter att bollen studsat konstigt på konstgräset. Det här är redan efter två minuter.
Ransta deppade inte ihop för det och får i den nionde minuten en hörna som Johan Jonsson nickar in till 1-1.

Resten av halvleken är ganska chansfattig men AFG är farliga i sina omställningar. De är kvicka och tekniska anfallarna men något mer mål blir det inte i halvleken.
Ransta IK var nära när Andreas Stjernfeldt träffar klockrent i ribban.

Det är mest AFG i den andra halvleken. Ransta försöker men stoppas innan de kommer in i den sista tredjedelen framåt. Därifrån är det ideliga omställningar från AFG.

Tjafsigt blir det också när en flera spelare brakar samman och knuffar på varandra. Två gula kort delas ut efter det.
Fyra minuter innan ordinarie tid tar slut är det ännu en snabb omställning som resulterar i mål för AFG. 2-1 till hemmalaget som också skulle bli slutresultat.

Minuten efter segermålet kommer en spelare i hemmalaget fri med Erik Folkegård i Ranstamålet men får bollen för lågt ifrån sig.
Någon lust att stanna hade han inte utan sprang rakt in i Erik och belönades med ett rött kort.

Något Västerås AFG får tänka på till nästa säsong i division 4 är att inte ha så många obehöriga på bänken och vid sidlinjen i det tekniska området. Domarna var vid ett flertal tillfällen och plockade bort folk.

Seger för Västerås AFG med 2-1 och resultatet är rättvist. Ransta IK som gått så bra under säsongen förlorar mot ettan och tvåan i serien.

Hur känns det just nu?
– Vi skapar för lite idag. Vi var inte riktigt där. Jag är väldigt besviken just nu för killarna förtjänar bättre efter en fantastisk säsong, säger Tobias Pettersson, tränare i Ransta IK.

Det är ju inte riktigt kört ännu, Arboga kan rädda er och ni får ett kontrakt i fyran.
– Så är det, vi får hoppas på det och de startade riktigt bra med att vinna första matchen i kvalserien till trean med 5-0. Ser lovande ut, säger en besviken Pettersson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning