Sala FF:s damer. Foto: Niclas Bergvall


3 månader sedan

Fulltid: Sala FF – ”Försvarsspelet har fungerat bäst”

Bara fyra förluster på hela säsongen – och dessutom en tredjeplats i division 4. Då hyllar tränare Börje Persson sitt Sala FF.
– Jag sätter ett högt betyg på säsongen, säger Persson.

 

Sala FF:s unga lag i division 4 stod för en bra säsong och placerade sig till slut på tredje plats med nya tränaren Börje Persson som tränare.
Och Persson har dessutom sagt ja till ännu en säsong med klubbens damer.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag sätter ett högt betyg på säsongen, bland annat att vi har ett helt nytt lag med många yngre spelare som gör sin första säsong som seniorspelare. Ska bli kul att fortsätta nästa år med tjejerna, säger Persson.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag hade inga förväntningar på säsongen eftersom jag inte visste någonting om laget och att jag kom sent in i säsong. Men resultatet är ju verkligen jättebra med tanke på att vi haft många långtidssjuka under säsongen som gjort att vi inte varit så många på träningarna.

Vad har fungerat bäst?
– Jag tycker försvarspelet fungerat bäst. En backlinje som spelat nästan hela säsongen ihop plus att Mia Guldbacke har gjort det bra i målet.

Vad har fungerat mindre bra?
– Mindre bra är väl målskyttet. Vi har gjort 34 mål fördelat på tio spelare och det är några bland målskyttarna som jag förväntade mig mer av.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Jag tycker det är många spelare som varit bra. Skulle kunna säga hela laget men några som sticker ut är Maja Holmér, Alma Björklund, Saga Brännström, Magdalena Pölder och Stina Falk.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Spelmässigt är det matchen hemma mot Sturehov. Vi förlorar med 3-5, men vi pressar dem riktigt bra. Sturehov har några tjejer som spelat i allsvenskan, berättar Persson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning