Heby AIF:s B-lag firar seriesegern. Foto: Privat.


3 månader sedan

Fulltid: Nykomlingen serieavancerar för andra året i följd

Inför säsongen 2018 startade Heby AIF upp ett andralag igen efter några år utan.
Det blev succé då direkt avancerade till division 7 efter att ha hamnat tvåa i sin serie. Nästa år blir det division 6 eftersom Haif 2, som nykomling, gick och vann sjuan på ett imponerande sätt.

 

Efter 14 segrar på 18 matcher och hela 85 mål framåt kunde det unga Heby-laget säkra seriesegern i den näst sista omgången av division 7 västra.
Att starta upp ett andralag på nytt har verkligen blivit det lyft för föreningen som de ville. Nästa år kan Haif säkerligen se fram emot derbyn mot Harbo IF, Morgongåva SK, Runhällens BoIS och Östervåla IF.

Sala-Heby Fotboll har pratat med avgående Salem Kurdu Bakir som är en del av Heby AIF 2:s ledarstab.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag sätter en fyra av fem. Matcherna har varit riktigt bra med 14 segrar, två oavgjorda och två förluster och 85 gjorde mål. Men vissa träningar hade det kunnat varit bättre fokus på, säger Salem.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Våra förväntningar på säsongen var att utveckla truppen och hålla oss kvar i sjuan. Resultatet gick mycket bättre än väntat då vi ju blev av med Samuel Granlund, Max Ellström och Filip Hedström som förra året var viktiga kuggar för oss. De har istället spelat mycket med A-laget i år.

Vad har fungerat bäst?
– Det är att hela truppen vet att man verkligen måste jobba hårt för att nå framgång och att alla gjort sitt för att utveckla sig själv och truppen.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det som fungerade dåligt i år var försäsongen då vi var alldeles för få på träningarna.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– De som varit bäst i år är Robel Ftsoum och Shahnazar Nazari. Sedan i höst började Albin Gustavsson spela matcher efter sin skada och Kridsanapong Loonthasod som kom tillbaka från Tärnsjö IF efter halva säsongen vilket gett trygghet där bak.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Säsongens höjdpunkt var självklart när vi åkte buss med hela truppen till Åsunda när vi kunde avgöra serien, vilket vi också gjorde.

Blir du kvar som tränare?
– Jag blir inte kvar nästa säsong i Heby, avslutar Salem.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning