Östervåla IF. Foto: Minna Timonen.


1 år sedan

Finalbiljetten gav ÖIF-tjejerna förstaplatsen på Heta Listan

Sista listan för den här säsongen toppas av seriesegrarna och finallaget i Upplandscupen. Östervåla IF har gjort en lysande säsong som kan krönas med en titel till kommande helg.
På femte plats är det de som tar över nu när spelarna får lite ledigt för nu ska det rustas ute i klubbarna.

 

Sista Heta Listan för den här säsongen.
Det är ju inte så mycket som är hett så här i elfte timmen av säsongen.
Det återstår bara en match och den spelas på lördag: Final i Upplandscupen för damer där Östervåla IF möter Rimbo IF.

Heta Listan har ni hittat varje måndag under säsongen och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.

1. (2) Östervåla IF:s damer
Det klart att man ligger etta om möjligheterna till en dubbel finns. Förra helgen spelade Östervålatjejerna hem seriesegern och avancerade till division 2.
Igår, söndag, spelade de semifinal i Upplandscupen som slutade med seger 3-1 mot Vaksala SK.
Nu är det final mot Rimbo IF och seger där så går det inte att göra det bättre.

2. (ny) Ransta IK
100-åringen finns med på listan trots att de inte ens spelade match i helgen. Det blev förlust förra helgen mot AFG Västerås och de hamnade på tredje plats. De två första gick upp i fyran.
Nu har det öppnat sig en ny chans. För om Arboga Södra går upp i trean blir det en plats ledig.
Allt talar för det och på lördag spelar Arboga sin sista match i kvalet. De leder kvalserien med tre poäng och har sex plusmål på tvåan.

3. (3) Sala FF:s herrar
Det högst rankade herrlaget som vi bevakar får vara med på listan den här veckan också. Det trots förlusten i kvalmatchen mot Österåker.
SFF har gjort en bra säsong och var länge med i målprotokollet i säsongens sista match. Två titlar tar de hem i division 3 södra Norrland: Skytteligan genom Jakob Eklund på 25 mål och seger även i publikligan med en snittpublik på 227 åskådare.

4. (ny) Vintervila
Från och med idag får alla spelare i Sala och Heby kommun ledigt. Förutom tjejerna i ÖIF som får vänta en vecka. Tio månader med otaliga träningstillfällen och matcher därpå sliter på de aktiva. Många med skavanker som ska läka och vara hela och fina till uppbyggnadsträningen börjar till nästa säsong. Bra jobbat tjejer och killar, vila ordentligt nu.

5. (ny) Silly Season
Det är nu det stora arbetet börjar för “sportcheferna”. Det ska jagas spelare, ledare, funktionärer, träningstider och så vidare.
Det ska pusslas in träningsmatcher. Samtidigt ska ekonomin gå ihop så samma personer oftast ska jaga sponsorer. Spelarna får några veckor ledigt men det är nu jobbet för de styrande sätter igång på allvar.

På väg in: Julcupen och säsongen 2020.
Ut från Listan: Damer division 5 västra Uppland, Gustav Smeds, Yusuf Celik.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning