Samuel Sillén, FK Sala. Foto: Carl-Henrik Rapp


2 år sedan

Fulltid: FK Sala – “Det har varit en grymt rolig säsong”

FK Sala gör en klart godkänd säsong i division 7 Västmanland, två placeringar bättre än debutåret 2018. Många spelare har använts under året från egna truppen.
Men tränare Samuel Sillén hyllar Ransta IK för samarbetet med dem. På frågan om han fortsätter som tränare nästa år säger han:
– Ja, om inget förutsett händer så ska vi bygga vidare även nästa säsong och hoppas kunna fylla på med någon mer i ledarstaben.

 

Nu har den unga föreningen FK Sala spelat sin andra säsong och tog ett steg framåt, de slutade fyra i division 7 Västmanland. Det var två placeringar bättre än debutåret.
Grundare av föreningen och även spelande tränare är Samuel Sillén.

Det har varit en säsong då deras hemmaarena Annedal inte var tillgänglig under våren. De spelade endast två hemmamatcher första halvan och dessa var förlagda på Lärkans konstgräs.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det blir ett högt betyg. Vi har tagit stora kliv jämfört med föregående säsong, både som lag men det är även många spelare som var med det första året som spelar på en helt annan nivå idag än när vi drog igång. Och det är så klart jättekul att vi blir bättre, även om många passerat 30-strecket, säger Samuel Sillén.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi har inte haft något uttalat mål men jag har haft ett par delmål i smyg. Det första var att klara kontraktet vilket vi gjorde med råge, ett annat var att vinna fler matcher än vi förlorade vilket vi också gjorde. Sedan var det ett mål att vara med i samtliga matcher vilket jag tycker att vi levt upp till hyfsat. Vi föll inte igenom i någon match och största förlusten var med tre mål.
– Dock hade jag hoppats att vi skulle ta poäng av samtliga lag men vi lyckades inte ta några av toppduon Himmeta IF och Hökåsen BK.

Vad har fungerat bäst?
– Helheten skulle jag säga. Med en träning i veckan är det svårt att träna in spelidéer och annat utan det handlar om att få ihop gruppen och ha kul och det har vi haft.

Vad har fungerat mindre bra?
– Under hösten gjorde vi bra resultat men då var vi något för få spelare tillgängliga. Till en match var det 22 spelare som tackade nej av olika anledningar och det säger ju sig självt att det inte fungerar. Men där vill jag rikta ett stort tack till vår samarbetsklubb Ransta IK som ställt upp med spelare i vått och torrt, mitt i deras strid i toppen av division 5.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Bäst har Kalle Hemlin varit. Han skadade sig dock och kunde inte vara med under hösten. Men i de matcher han var med i under våren var han dominant. Sedan måste en spelare som Mattias Hermansson nämnas. När vi startade FK Sala gjorde han sin första fotbollsträning sedan han la av för tio år sedan. I år har han utvecklats något enormt. Men det är många spelare som förtjänar extra beröm.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Det är en svår fråga. Vi har nog inte stått för någon bragdinsats som sitter kvar sådär extra på näthinnan. Höjdpunkten får bli att vi haft en grymt rolig säsong.

Blir du/ni kvar som tränare?
– Ja, om inget förutsett händer så ska vi bygga vidare även nästa säsong och hoppas kunna fylla på med någon mer i ledarstaben, säger Sillén.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning