Andreas Nilsson tätt följd av Ransta IK:s ledarduo Håvard Kvello och Tobias Pettersson. Foto: Niclas Bergvall


1 år sedan

Kvello om avgörandet: ”Det ser bra ut”

Ransta IK har en fotbollssko i division 4. I morgon, lördag, kan Arboga Södra se till att även den andra ”dojan” tar steget upp.
– Jag vågar inte ta ut något i förskott, men det ser onekligen bra ut, säger tränare Håvard Kvello.

 

Klockan 15.45 på lördagen kan Ransta IK vara klart för division 4.
Vad tror du om utgången av sista omgången i kvalet?
– Jag vågar inte ta ut något i förskott, men det ser onekligen bra ut för Arboga i och med ett rejält övertag både i poäng och målskillnad. Att de i sista omgången möter ett lag som inte har något annat än äran att spela för talar ju också till deras fördel, men matcherna ska som sagt spelas först, säger RIK-tränaren Håvard Kvello.

På Sörbyvallen i Örebro ska Arboga Södra möta IK Sturehov och en poäng räcker för att säkra gruppsegern i kvalet till division 3.
Samtidigt möts IFK Sunne och KB Karlskoga, två lag som är tre poäng efter Arboga Södra.

Är du överraskad över Arboga hittills?
– Jag har fått med mig att de har visat bra form i fyran i höst och de verkar ha bibehållit den formen i kvalet. Samtidigt vill jag minnas att det var ett bra tag sedan ett lag från Västmanland gick segrande ur just kvalet till trean och då har det ändå till och med funnits en 50 procentig chans vissa år i och med att länet några år har haft med två lag i kvalserien.
– Just Arboga hade väl inget att säga till om i samma kval förra året dessutom, så historiskt sätt får man väl ändå säga att det är en liten överraskning att Arboga verkar kunna kvala upp sig, men definitivt en positiv sådan för oss såklart.

Mycket talar alltså för att Arboga Södra fixar gruppsegern och tar då steget upp i division 3. En nivå klubben spelat på vid 18 tillfällen, senast 2018.
Arboga har även spelat i division 2 säsongerna 1993 och 1995.

Ransta IK fyller 100 år i år och nästa lördag väntar jubileumsfesten i Folkets park i Sala.
Har ni planerat någon fest redan den här helgen?
– I och med att det vankas 100-årsfest så kommer vi nog spara ett eventuellt gemensamt firande till dess. Det får bli något gott i glaset hemma i soffan istället om det skulle gå vägen, säger Kvello.

Hur följder du lördagens avgörande?
– Jag har inte möjlighet att vara på plats i Örebro, men jag vet att vi har några från laget som förmodligen kommer ta sig dit. Det blir till att hålla lite extra bra koll på telefonen under lördagseftermiddagen.

Hur stort skulle det vara för dig om RIK går upp?
– Det skulle kännas både stort och framförallt väldigt roligt. Senast klubben var i fyran var 2007 så det börjar bli några år sedan. Det skulle kännas extra speciellt om vi kunde lyckas med avancemang tillbaka till fyran just i år med tanke på föreningens 100-årsfirande. Laget har gjort en oerhört fin säsong, jag tycker vi är värda det. Visst slutade vi trea och normalt sett ska inte det räcka för att gå upp, men vi har redan från början av säsongen vetat om att läget i division 3 kan göra att fler än två lag går upp. Nu trodde vi väl snarare att en sådan situation skulle uppstå genom att Västerås IK och övriga lag skulle hålla sig kvar än att det då eventuellt skulle visa sig vara tvåan i fyran som gick upp. Det gäller att ge sig själv chansen och det har vi verkligen gjort.

Har du bestämt hur du gör 2020?
– Vare sig det blir fyran eller femman, vet jag personligt inte hur jag kommer göra nästa år. Dessutom är det trots allt inte bara upp till mig hellre, utan det är föreningen som har sista ordet. Vi får se hur det kommer bli här under hösten, säger Håvard Kvello.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning