Morgongåva SK:s damer. Foto: Privat


1 år sedan

Fulltid: Comebacken för MSK blev minst sagt lyckad

När Morgongåva SK gjorde comeback blev det en lyckad säsong på alla sätt och vis.
– Hösten har varit fantastisk och tjejerna och laget som helhet har utvecklats enormt, säger Patrik Carlsson.

 

Inte sedan 2011 har Morgongåva SK haft ett damlag i seriespel.
Men fredagen den 10 april i år var äntligen dags för en comeback när de mötte Norrby SK:s U-lag på Lärkans konstgräs.
Visserligen föll MSK med inför storpubliken, närmare 160 åskådare, men det skulle bli så mycket bättre.

Till slut blev det fyra segrar under säsongen (tre av dessa mot topplag) – men framför allt har laget haft kul!
Tränare och ledare under året har Patrik Carlsson varit.
Fortsätter du som tränare och ledare?
– Ingenting är klart. Jag måste smälta den här säsongen och fundera ett tag, säger han.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det blir MVG på den. Hösten har varit fantastisk och tjejerna och laget som helhet har utvecklats enormt. Bitarna föll liksom på plats och tjejerna började tro på sig själva och blev trygga och litade på varandra.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Målet var att få igång ett lag igen med bra gemenskap och mycket glädje. Vi har ett åldersspan mellan 14-49 år i truppen där de yngre aldrig tidigare spelat elvamanna, förutom att de var med i Dalecarlia Cup under fyra dagar förra året. De lite äldre i laget spelade för kanske tio-tolv år sedan. Jag tycker verkligen vi lyckades med målsättningen.

Vad har fungerat bäst?
– Det är just gemenskapen och glädjen. Trots att det resultatmässigt gick tungt på våren hade tjejerna jäkligt roligt på både träningar och matcher. Viljan, moralen och inställningen att utvecklas fanns där hela tiden.
– Just glädjen kan jag nämna att vi fick beröm för av flera lag. De tyckte vi verkade ha så jäkla kul hela tiden. Nu hör ju inte jag allt som sägs ute på planen, men spelarna, jag nämner inga namn, fick motståndarna att dra på smilbanden ett flertal gånger under matcherna.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det finns ingenting att klaga på så här i nystarten. Det var bra närvaro hela säsongen. Vi har varit igång i åtta månader och spelat 22 seriematcher debutsäsongen. Tjejerna ska verkligen ha en stor eloge.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Ingen jag vill lyfta extra nu heller precis som under säsongen. Vi gör det här som ett lag, tillsammans. Alla spelare och ledare är viktiga och bidrar med så mycket på både träningar, matcher och sammankomster.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Finns många höjdpunkter. Återigen gemenskapen och glädjen. Jag kan jämföra lite med när jag själv spelade och vi säsongen 2001 vann division 6. Jag har spelat med många bra, härliga, roliga grabbar genom åren, men 2001 var speciellt. Jäklar vad roligt och vilket gäng vi var. Och att nu få vara med som tränare och känna, höra och se detsamma hur kul tjejerna har tillsammans är riktigt läckert.
– Måste också nämnas att vi i höst tagit tre segrar och en oavgjord mot topp 4-lagen i serien.
– Som match är årets höjdpunkt mot Österlövsta på bortaplan då vi vänder ett 0-2-underläge till en välförtjänt seger med 3-2. Den gav mycket självförtroende och visade på styrka att vi kan. Ingenting är omöjligt, säger Patrik Carlsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning