Tränarduon i Sala FF. Jakob Eklund och Velat Ucmaz. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Sala FF har gjort klart med tränare – och en fotbollsera är över

Sala FF presenterade på måndagskvällen sina tränare nästa säsong. Det är Jakob Eklund och Velat Ucmaz som fortsätter efter att ha tagit över rodret under hösten när Rigest Hysko hoppade av.
Jakob har dock bestämt sig för att lägga skorna på hyllan och enbart vara tränare. Velat ska vara spelande tränare.
– Det ska bli väldigt kul. Jag är glad att jag fick frågan att träna klubben. Annars kanske jag hade spelat en säsong till, säger Jakob Eklund.

 

På måndagskvällen kom beskedet från Sala FF att de har klart med tränare till nästa säsong. Det är Jakob “Jacke” Eklund och Velat Ucmaz som tränar laget 2020.
Duon fick hoppa in som spelande tränare i Sala FF när Rigest Hysko lämnade klubben under hösten och nu fortsätter de även nästa säsong.
– Jag ser detta som en bra och långsiktig lösning för klubben, De kan klubben utan och innan och de har mitt fulla förtroende, säger Jens Eriksson i Sala FF.

Velat Ucmaz kommer att kombinera tränarrollen med att även spela.

Men för Jakob Eklund är det slutspelat.
Han kom till Sala FF från Västerfärnebo AIK inför säsongen 2004 och har gjort otaliga matcher i klubben.
Mest känd är han för sitt målsinne och hans 188 mål kommer det att dröja länge innan någon slår – om det ens går att göra det?

”Jacke” gjorde sitt första mål för SFF i premiären mot Gideonsberg IF i april 2004. Det sista kom hemma mot Forssa BK den 29 september 2019 – 15 år senare.
Nu ska han koncentrera sig på att träna SFF.
– Det ska bli väldigt kul. Jag är glad att jag fick frågan att träna klubben, annars kanske jag hade spelat en säsong till, säger Jakob Eklund

Hade du inte kunnat kombinera som du gjort under hösten?
– Nej, det har inte varit någon lyckad kombination under hösten. Det här blir bra och nu ska jag vara en del i att bygga upp Sala FF-andan efter flera turbulenta säsonger i klubben.

Du kom inte upp i 200 mål, det kanske kan bli något inhopp för att fylla på målskörden?
– Nej, nu ska det bli skönt att slippa stelheten på söndagar efter matcher, kroppen tar stryk efter så många år, avslutar Jakob.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning