Julia Hammarbäck. Foto: Niclas Bergvall


9 månader sedan

Skada förstörde 2019 för Julia – ”Varit jättejobbigt”

Tanken var att det skulle bli spel i division 2 med Norrby SK i år.
Men en skada redan i januari ställde till det för Julia Hammarbäck.
– Det har varit jättejobbigt att man inte kunnat vara med och spela eller ens träna, säger Julia, som nu är på väg tillbaka.

 

Inför årets säsong tog Julia Hammarback steget från Sala FF till Norrby SK.
Men det blev inte en säsong att minnas för 21-åringen som redan i januari 2019 blev skadad och fick se sin nya klubb från sidan av planen.
– Min fot ”fastnade” i golvet på en futsalträning och då ville inte knät följa med och det hoppade ur led. Det har hänt flera gånger tidigare när jag var yngre fast med högerknät. Då har jag kunnat gå dagen efter, det gick inte denna gång, berättar Julia, som har Grällsta IF som moderklubb.

Julia hann vara med och spela Seniorcupen (Julcupen) med Norrby SK i början av januari.
Sedan kom skadan, men det var först i slutet av augusti, sju månader senare som hon genomgick en operation.

Har det varit jobbigt att stå på sidan av planen?
– Det har varit jättejobbigt att man inte kunnat vara med och spela eller ens träna. Men sedan har jag alltid haft i bakhuvudet att jag snart kommer att vara tillbaka igen, det känns ändå skönt att ha gjort det nu.

Med andra ord, nu är Julia Hammarbäck på gång igen.
– Jag kör på stenhårt med min rehab! Är hos sjukgymnasten två gånger i veckan och utöver det blir det en hel del träning på gym, berättar hon.

Hur ser du på kommande säsong, blir du kvar i Norrby SK eller finns det andra alternativ?
– Ingenting är klart än och jag ska först och främst satsa på min rehab. Men jag har fått en inbjudan av en annan klubb som är intresserad av att jag ska komma och provträna med dem. Vi får se hur det blir nästa år.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning