Hanna Norgren, Östervåla IF 2. Foto: Privat.


8 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2019 – Lucka 5

En ytterback i Östervåla IF:s andralag är bakom dagens lucka. Hon bor i Tärnsjö, spelar fotboll i Östervåla och pluggar i Uppsala. 18-åriga Hanna Norgren har fotbollsspelare att brås på, en av dem är hennes största supporter.
Dessutom behöver hon en mobillåda och laxen står högt i kurs.

 

Hon har spelat flest matcher av alla spelare i Östervåla IF:s andralag säsongen 2019, ett lag som har spelat i division 4 Uppland.
Totalt 15 av 16 matcher blev det för 18-åriga ytterbacken Hanna Norgren. För det mesta som vänsterback trots att hon är bäst med högerfoten.

Hanna bor i Tärnsjö, spelar fotboll i Östervåla och pluggar i Uppsala. Det gör hon på gymnasiet Katedralskolan och det är hennes sista år. Framtidsplanerna är fortsatt pluggande med målet att bli förskollärare.

Det har inte blivit någon match i Östervålas förstalag den här säsongen för Hanna när de vann division 3.
Har du ambitioner att försöka få någon match nästa säsong?
– Det skulle vara jättekul. Jag är nöjd om jag får chansen att vara med på bänken. Man lär sig mycket redan där, säger hon.

Årets julklapp är en mobillåda där det är tänkt att man ska lägga undan mobilen. Är du en av dem som har svårt att låta bli mobilen hela tiden?
– Tyvärr så är jag en av dem.

Vad är viktigast för dig på julbordet?
– Kallrökt lax.

Vilken fotbollsspelare eller ledare skulle du vilja ge en julklapp?
– Den vill jag ge till min största supporter. Han heter Bo Norgren och är min farfar, han spelade i Tärnsjö IF på sin tid och det har även pappa Mats gjort. Farfar följer alltid mina matcher och skjutsar mig till dem.

Vad önskar du själv i julklapp?
– Jag vet inte faktiskt. En parfym kanske.

Vilken är din största fotbollshändelse under säsongen 2019?
– Det var den 29 september. Båda lagen i buss först till Östhammar där Östervåla IF vann med 4-0 och gick upp i division 2. Alla sprang in på planen och jublade tillsammans. Sedan gick bussen vidare till Uppsala där andralaget spelade oavgjort mot GUSK. Det är mitt bästa fotbollsminne från den här säsongen, säger Hanna Norgren.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning