Fredrik Nilsson, Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Läget hos Östervåla IF: “Jobbar på att få in fler spelare”

Östervåla IF rustar för comebacken i division 2 – och tre månader innan premiären ser det bra ut på både spelar- och ledarsidan.
Två nyförvärv är klara och ÖIF jobbar på att få in några till.
– Vi tränar fyra pass i veckan, berättar tränare Fredrik Nilsson.

 

Det är fem år sedan Östervåla IF spelade i division 2.
Då blev det en jobbig säsong med blott en poäng på 18 försök.
Nu är det dags igen och tränare Fredrik Nilsson berättar om läget just nu – tre månader innan seriepremiären.
– Det är 27 spelare klara och vi har två nyförvärv i Emma Valleräng och Linnea Eriksson. Men vi jobbar på att få in flera, berättar han.
Antalet spelare gäller givetvis ÖIF:s båda lag (division 2 och 4) och nyförvärven är från Hedesunda (Valleräng) och Eriksson gör comeback efter ett uppehåll.
På “minussidan” finns Linda Jansson som slutar.

Noteras kan att skyttedrottningen Pernilla Andersson stannar i ÖIF. Ett frågetecken finns för Viktoria Andersson som gjorde illa sig i en cup i december.

Det ser med andra ord bra ut och det kan vi även säga om ledarstaben: Fredrik Nilsson är huvudtränare och Magnus Sverin kliver in som assisterande. Den rollen har även Mikael Larsson, som dessutom är lagledare tillsammans med Marielle Larsson.
– Ebba Lundin och Markus Eberling är materialförvaltare och Micke Lundén och Maria Carlberg fungerar som fystränare. Sedan söker vi en ledare till, berättar Nilsson.

Åtta träningsmatcher är klara och tre av dessa är gruppspelet i Upplandscupen. Där ställs ÖIF mot Bälinge IF, Månkarbo IF och Tobo/ Örbyhus FF.
Träningen inleddes för ett par veckor sedan.
– Vi ligger på fyra pass i veckan, tre gemensamma och egen träning efter ett program. Tisdagar kör vi kondition i ridhuset, torsdagar fys och styrka och på söndagar är vi i Sporthallen.

Förra helgen deltog ÖIF i inomhuscupen Alina Cup i Uppsala. Resultatet blev två segrar och två förluster och respass i gruppspelet.
– Jag är nöjd med tre av matcherna. Det var bara i en vi inte riktigt kom upp i den nivå som vi kan presentera, säger Nilsson.
En cup inomhus återstår för ÖIF och den spelas i Östhammar i början av februari.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning