Alicia och Elias Lund Foto: privat


1 år sedan

Elias visar tricks på Youtube – storasyster Alicia redigerar

Åttaåriga Elias Lund har startat en Youtubekanal. Med hjälp av sin storasyster Alicia som redigerar hans filmer visar han tricks och hur han tränar fotboll. Kanalen är bara några veckor gammal men har redan nu följare från hela världen. Ett fotbollslag från Ghana ville komma till Sverige och möta Elias lag.
Ta en titt på tekniske Elias på Youtube, adressen hittar ni längst ner på sidan.

 

Han spelar fotboll i Sala FF och är åtta år. Fotboll är det största intresset för Elias Lund som går i årskurs 2 på Vallaskolan.
När Sala-Heby Fotbol frågar om han har några andra intressen förutom fotboll så får vi följande svar:
– Jag gillar att spela fotboll, titta på fotboll, läsa om fotboll och prata om fotboll. Det blir fotboll på varje rast på skolan med kompisarna.

Fotboll tar upp mycket av Elias vakna tid och nu har han tagit ett steg till genom att starta en Youtubekanal.
Filmer där han visar upp hur han tränar och gör tricks.
Till sin hjälp med redigering av filmerna har han sin storasyster Alicia som är 11 år och går på Vallaskolan i Sala. Hon gillar dans, cheerleading, inredning och redigering.

Alicia, du ligger bakom redigeringen. Kan du berätta lite mer om det intresset?
– Jag tycker att det är roligt att göra filmer och redigera. Jag kanske inte gillar fotboll så mycket men det är roligt att hjälpa Elias med filmerna, berättar hon.

Hur mycket jobb är det att redigera och filmar du också?
– Det tar någon timme att göra en film. Jag brukar inte filma så mycket för Elias brukar vara på fotbollsplanen många timmar och då vill jag hellre göra något annat. Så mamma och pappa får filma.

Elias, vilket lag spelar du i och hur går det för er?
– Jag spelar i Sala FF P11. Det går bra för oss. Vi får inte räkna målen på våra matcher, men jag brukar räkna ändå och vet att vi nästan alltid har gjort mest mål.

I vilket lag spelar du om tio år?
– Jag kanske spelar kvar i Sala FF. Men min stora dröm är att spela i Liverpool, det är mitt favoritlag.

Hur kom du på idén att skapa en Youtubekanal?
– Jag kollar på fotbollsklipp på Youtube varje dag. Därför ville jag ha en egen Youtube-kanal och visa när jag spelar fotboll och gör tricks. Jag älskar fotboll men vet inte hur man klipper och gör Youtubekanal. Så min storasyster hjälper mig eftersom hon är jätteduktig på det.

Har du många följare nu, nu är du ju en influencer?
– Jag har bara haft kanalen några veckor. Jag vet att det är mer än tusen som har tittat på mina filmer. Jag har fått meddelanden från fotbollsintresserade i Ghana, USA, Kroatien, Spanien, Indien och flera andra länder. Det tycker jag är jätteroligt. Sedan blev jag glad när Sala-Youtubern ”Luddze” tittade på mina filmer och skickade ett meddelande där han skrev ”Bra jobbat”.

Vi har kollat på dina filmer och du har verkligen bra teknik. Det är ett tvillingpar från Västerås som heter Skill Twins som har många sponsorer och tjänar pengar. Har du hört något från några sponsorer?
– Jag vet inte vad sponsorer är. Jag har min fotbollskanal för att det är roligt och för att jag får nya fotbollskompisar från hela världen. En tränare från Ghana ville komma med sitt lag och spela mot mitt lag. De ville att vi skulle köpa flygbiljetter. Men mamma och pappa säger att det är för dyrt.

Elias och Alicia, vad blir nästa projekt?
– Vi har precis börjat så vi fortsätter med det här så länge det är roligt.

Adressen till kanalen är:
Klicka här för att komma till Elias Youtubekanal.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning