Jimmy Salestedt, Morgongåva SK. Foto: Carl-Henrik Rapp


2 månader sedan

MSK:s trupp har breddats – “Syns redan på närvaron”

Fem spelare har återvänt från Heby AIF och några yngre spelare är på gång. Det ser med andra ord bra ut för Morgongåva SK inför årets säsong i division 6.
– Vi har även tappat ett par spelare, men vi har en lite bredare trupp i år och det syns redan på träningsnärvaron, säger tränare Jimmy Salestedt.

 

En tunn trupp i fjol – ändå blev det en fjärde plats i västra sexan efter blott sex förluster på 18 matcher.
Det betydde också att Morgongåva SK blev bästa lag från Heby kommun i serien.
Nu skriver vi februari 2020 och den i fjol tunna truppen har breddats inför årets säsong.
– Vi har fått in fem unga spelare från Heby AIF som tidigare spelat i MSK. För oss är det förstås bra att de kommer tillbaka, säger tränare Jimmy Salestedt.

Salestedt går in på sin andra säsong i herrlaget och vi kan notera att en av de som återvänder är unge Zakarias Nilsson.
– “Zacke” har såklart offensiva kvaliteter som truppen säkert kommer få mycket glädje av. Men jag ser helst till laget som helhet och alla nyförvärven har olika bra fotbollskvalitéer som vi kan få glädje av, säger Salestedt.
– Men framförallt är det bra killar och som kommit in bra i gänget. De har tränat på bra och jag är övertygad om att de kommer bidra lika mycket som övriga i truppen.

De “nya” är, förutom Zakarias Nilsson, Albin Gustavsson, Sebastian Nivala, Hossein Qrawlus och Joshua Meniano.
– Sedan har vi ytterligare ett par yngre egna spelare som är i startgroparna och en spelare som inte riktigt är klar ännu. Vi har även tappat ett par spelare, men vi har en lite bredare trupp i år och det syns redan på träningsnärvaron, säger Salestedt.

MSK startade träningen tidigare i år och har tränat tre gånger i veckan sedan 12 januari och kommer troligen ligga på den intensiteten mars ut.
Laget ska spela Upplandscupen plus att de ska möta Ransta IK den 22 mars på Tegelvallen

Ledarstaben består av Jimmy Salestedt, lagledare Jocke Nivala och Conny Salestedt som är målvaktstränare.
– Conny gör ett jättebra jobb med alla målvakter vilket är en riktig kvalitetshöjare. Sedan är det många av de rutinerade spelarna som ställer upp som rådgivare och pådrivare, påpekar Jimmy.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning