Simon Lundén, Tärnsjö IF. Foto: Niclas Bergvall


8 månader sedan

Tärnsjö IF först ut – inledde med seger: ”Okej insats”

Premiär för Tärnsjö IF – då testade tränare Anders Mattsson ett nytt spelsystem. Men bara en bit in i första halvlek.
– Det blev inte som jag hade tänkt mig och vi bytte tillbaka till det sätt att vi spela som vi haft tidigare. Men som helhet var det en okej insats, säger han efter 2-0-segern på bortaplan mot Upsala IF.

 

Då är säsongen 2020 i gång på lite allvar.
På fredagskvällen spelade Tärnsjö IF:s herrar sin första träningsmatch när Upsala IF besegrades med 2-0 (0-0) på bortaplan.
– En helt okej insats, summerar tränare Anders Mattsson.

Det är med en hel del nyförvärv som Tifen kliver in i årets säsong och redan i första träningsmatchen testade Mattsson ett nytt spelsystem.
I 20 minuter.
– Sedan gick vi tillbaka till 4-4-2. Det blev helt enkelt inte som jag hade tänkt mig, flera av spelarna koncentrerade sig för mycket på vad de skulle ha för position och det påverkade spelet negativt.

Efter en mållös första halvlek, där UIF var något bättre, tog Tifen över taktpinnen i inledningen av andra halvlek – och då kom målen genom Dennis Hammarbäck och Frankly Penhun (nyförvärv).
– Den första halvan av andra halvlek var vår bästa, säger Mattsson.

Bäst i TIF var målvakterna Simon Lundén och William Berner (nyförvärv), som stod varsin halvlek samt Jocke Hellman, Martin Wik, Dennis Hammarbäck och Frankly Penhun.
– Alla fick spela minst 15 minuter, det var också en målsättning med matchen.

Söndagen den 22 mars spelar Tärnsjö IF nästa match, då är det klubbens U-lag som på Tegelvallen ska möta Harbo IF.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning