Fredrik Larsson. Foto: Adolfsbergs IK


1 år sedan

Fredrik Larsson vill ta tränare från Sporting Lissabon och Benfica till Sala

Före detta Norrby SK och Sala FF-spelaren Fredrik Larsson jobbar numera för NF Academy som utvecklar unga lovande fotbollsspelare. Sporting Lissabon och Benfica skickar spelutvecklare till Sverige där det arrangeras Weekend Training. Fredrik jobbar nu för att arrangera en sådan helg i Salatrakten i höst.

 

Fredrik Larsson, 27 år, med moderklubb Norrby SK kom till Sala FF inför säsongen 2012. En lyckosam säsong för klubben som slutade med serieseger och avancemang till division 3.
Fredrik spelade i laget året efter i trean men lämnade efter säsongen klubben och flyttade till Örebro.
Det blev 41 seriematcher och fyra mål under de två säsongerna för försvarsspelaren.

Det var studier som lockade honom till Närke, där han har läst idrott och marknadskommunikation. 
Under studietiden har han spelat fotboll i Adolfsbergs IF men numera är han spelande tränare i Glanshammars IF i division 7.

På dagarna har han nu ett halvtidsjobb och den resterande tiden lägger han sin tid på NF Academy. En fotbollsakademi som har startats i Portugal av klubbarna Sporting Lissabon och Benfica.

NF Academy finns nu i Sverige och Fredrik Larsson ansvarar för distrikten Örebro län och Västmanland. Erfarna spelutvecklare från Portugal kommer till Sverige för att utveckla unga fotbollstalanger.

Så här skriver NF Academy på sin hemsida.

Vi jobbar efter en vision om att bidra till att få fram flera internationella toppspelare från Skandinavien. Det är mycket bra som sker inom Skandinavisk fotboll, men vårt jobb är att täta de hålen vi ser i utbildningsplanen för unga lovande fotbollsspelare. De största utmaningarna vi ser är för lite matchträning mot duktigt motstånd och kompetens i barn och ungdomsfotboll på både tränar, klubb, och föräldranivå. Det önskar vi att göra något åt, men bara för de spelare som själv önskar att gå denna väg, i samarbete med spelarens klubb, tränare och familj.

Nu ska Fredrik arrangera NF Weekend Training på olika orter i sitt distrikt. Har du kommit igång?
– Det första Weekend Training är inbokat redan och det blir i Köping i maj, berättar han.

Har du flera på gång?
– Västerås tittar vi på just nu och letar efter lämplig arena. Tanken är att köra där i sommar.

Kan Sala vara något som är intressant, det finns ju talanger där också?
– Ja, i september eller oktober är tanken att vi ska komma till Sala. Tänkbara arenor är Lärkan eller Norrbyliden, sägner Fredrik Larsson.


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.